3. köprü için hedef Ağustos ayı!
Yıldırım, Üçüncü köprü inşaatı ile ilgili de köprünün aşağı yukarı tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silüeti ortaya çıkacak. Köprünün tamamen bitmesi mayıs ayında... Her şeyi ile kaplaması ile ışıklandırması ile tamamlanmış olacak. Ancak bağlantı yolları, kavşak çıkışları ile hepsini beraber açmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yılın Ağustosu gibi tamamen açılışa hazır hale gelecek üçüncü köprü ve yolları" şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI
İstanbul’da yapılacak 3'üncü havalimanı ile ilgili olarak Bakan Yıldırım, "Yaklaşık 10 milyar 247 milyon avroluk bir harcama yapılacak bütün etapları tamamlandığında. 2018’in Şubat ayında birinci bölümü, 90 milyon kapasitelik bölümü açılmış olacak. Böylece Atatürk Havalimanında yaşadığımız sıkıntılar tamamen giderilecek. Yeni havalimanını devreye aldığımızda artık Atatürk Havalimanında tarifeli taşımacılık olmayacak" açıklamasında bulundu.

KANAL İSTANBUL
Yıldırım Kanal İstanbul ile ilgili, "Hazırlık çalışmaları yapıldıktan sonra Kanal İstanbul'un güzergahı kamuoyuyla paylaşılacak. 5 güzergahta çalışma yapıldı" dedi.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili bir güzergahı resmen tanımlamadıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, "Herkes fal bakıyor, istihareye yatıyor, 'kanaldan geçecek' diye satış yapıyor. Bu spekülasyonların önüne geçmek istiyoruz, derdimiz odur" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yıldırım gündeme yönelik sorunları da yanıtladı.

Yönetim sistemi ile ülkenin sisteminin ayrı şeyler olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne üniter yapıya sahip bir cumhuriyet, yönetim şekli demokrasi, eyalet sistemi yok. Biz diyoruz ki Türkiye'nin rejimi cumhuriyettir, yönetim şekli demokrasi. Bunun içinde başkanlık olabilir, parlamenter sistem olabilir" ifadelerini kullandı.

RUSYA-ABD ANLAŞMASI
Yıldırım, Rusya ile ABD arasında Suriye'de varılan anlaşmaya ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Maalesef gerek Rusya, gerek ABD bölgede belli ki bazı konularda bir zımni anlaşma içerisine girmişler. Madem anlaşacaktınız 450 bin masum insanın, çocuğun, büyüğün ölmesine niye seyirci kaldınız bugüne kadar? İnsanlık bunu soruyor, dünya bunu soruyor. Üstelik de milyonlarca insan hayatta kalabilmek için yerlerini, yurtlarını terk etti. Bu konuda dünyaya en güzel örneği Türkiye gösteriyor. 3 milyona yakın mülteciyi bağrına bastı."

HAVACILIKTA BAŞARI HİKAYESİ
Bakan Yıldırım, "Havacılıkta 2003'ten beri dünya istatistiklerini altüst eden bir gelişme yaşadık. Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 0,45'ti. Şu anda yüzde 2'ye yaklaştı. Dünyada bir havacılık başarı hikayesi yazdık" dedi.


Gazete Vatan
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181