Ağaoğlu: 'İFM Türkiye'ye can verecek!'
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) Türk ekonomisinin dönmesi için kan pompalayan en önemli enstrüman olacağını belirterek, "Finans Merkezi kesinlikle hayata geçecek. Orada devletin ve hükümetin iradesi çok sağlam" dedi. Gayrimenkul muhabirleri ile Uludağda bir araya gelen Ali Ağaoğlu, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

İFM'NİN ÖNEMİ
Ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu, finans piyasasının ve ilgili kurumların Alaşehir'de bir araya getirilmesinin son derece doğru bir karar olduğunun altını çizerek, "Finans Merkezinden vazgeçilmesi mümkün değil. Projede biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Şu anda inşaatlar da altyapı çalışmalarımız da aşağı yukarı bitti. Üstyapı çalışmalarında biten, son kata gelen bloklarımız da var" diye konuştu. Merkez konusunda bir gecikme olduğunu aktaran Ali Ağaoğlu, diğer kamu bankalarının da ruhsatlannı alarak inşaatlarına başladığını belirtti.

'KAN POMPALAYACAK'
Ağaoğlu, İFM'nin Türk ekonomisinin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, "Bu ekonominin dönmesi için ihtiyaç olan kanı pompalayacak en önemli enstrümandır Finans Merkezi" diye konuştu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Finans Merkezi kesinlikle hayata geçecek. Orada devletin ve hükümetin iradesi çok sağlam. Belki güncel olaylar nedeniyle burası ihmal ediliyor gibi görülse de onun aksama ihtimali yok. Olacağına yüzde 100 inanıyorum. Ancak hedef 2017'ydi, 2018de, 2019da belki 2020'ye sarkabilir ama kesinlikle olacak" vurgusunu yaptı.

"KAYBEDEN TÜRKİYE OLDU"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos'ta yaşanan "One minute" olayından soma "Uludağ'ı Davos gibi yapalım" dediğini anımsatan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu, yeni hazırlanan planın, turizmle uzaktan yakından alakası olmadığını dile getirdi. Ağaoğlu, "Bizim oradaki otelin toplam 35 bin metrekare kapalı alanı vardı. Düşürdüler 4 bin metrekareye. Böyle saçma sapan bir plan yapıldı" diye konuştu.

'PİYASA YAPICI KONUMDAYIZ'
Maslak 1453'teki konutların bitmek üzere olduğunu dile getiren Ağaoğlu, zor zamanlarda bile bu kadar hızlı satış yapmalarını piyasa yapıcı konumlarına' bağladı. Ağaoğlu, "Bizden alan her zaman kazanır. Maliyette bizle yarışacak firma yok. Ucuza mal ediyoruz. Uygun satıyoruz. 100 liradan satılacak şeyi, 60-70 liradan çıkartıyoruz ve kazandınyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni Akit Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181