AGT batıya odaklandı!
Türk inşaat sektöründe yaşanan değişime ve gelişime paralel olarak, bu sektörü destekleyen ürünler üreten şirketler de bu değişime ayak uydurmak için yoğun çaba sarfediyor. Antalya merkezli AGT Ağaç Sanayi de hem iç piyasada aktif rol alırken hem de yurt dışında faaliyetlerini yoğunlaştırıyor. Turizmin kalbi Antalya'dan çıkan, ulusal ve uluslararası pazarlarda mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörlerine, MDF, MDF-LAM, panel, profil, parke ve kapı üretimiyle 5 kıtada 60'tan fazla ülkeye ihracat yapan AGT'nin Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanı Şirzat Subaşı, Türkiye'de özellikle kentsel dönüşümün sektörü daha da canlı tutacağını bunun yanında şirket olarak önümüzdeki dönemde yüzlerini Batı'ya çevirdiklerini ve Avrupa'ya yöneleceklerini söyledi.

Türkiye ikinci sırada
Yeni yatırımlarına ulusal ve uluslararası alanda devam edececeklerini belirten Subaşı, Türkiye'nin sektör ihtiyaçlarını karşılamada dünyada önemli bir yere sahip olduğunu, bunu daha da ileri ve kaliteli bir noktaya çekme konusunda da yatırımlarına odaklanacaklarını söyledi. 2015 yılında 500 milyon TL'yi aşan ciro ile yaklaşık yüzde 45 'İlk bir büyüme gerçekleştirdikleri bilgisini de veren Subaşı "Bu büyüme ile sektörde Türkiye'de ve dünyada hızlı büyüyen şirketler arasında öncü olmayı başardık. 2015'te gerçekleştirdiğimiz büyüme ile sektörümüzde öncü olduk. İç mekan için gereken tüm ahşap malzemeyi kendi bünyemizde üretiyor ve bin kişiye istihdam sağlıyoruz" dedi. Mobilya ve inşaat yan sanayi sektörünü de değerlendiren Subaşı "Dünyada lif levha üretimi 2009'da 60 milyon metreküp civarındaydı. Son 6 yılda yüzde 69 civarında büyüme oldu. Dünya lif levha üretiminin 2015'te 101 milyon metreküp olduğunu görüyoruz. Bu üretimin üçte birini Çin açık ara tek başına gerçekleştiriyor. Türkiye, Çin'den sonra 2. sırada yer alıyor. Türkiye'de lif levha üretimi yüzde 82 arttı. 150 milyon dolarlık yatırımla kurduğumuz AGT Entegre Tesisimiz ile yıllık 500 bin metreküp levha üretiyoruz" dedi. 

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181