Ağustos'ta İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 1.5 puan arttı!
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) raporuna göre, ağustos ayında, darbe girişimi ve sonrasında oluşan koşulların olumsuz etkileri azaldı ve tüm endekslerde bir toparlanma yaşandı. Ağustosta İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi de 1.5 puan arttı. İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri ağustos sonuçlarını duyurdu. Buna göre, bileşik endeks ağustos ayında özellikle faaliyetlerdeki toparlanmanın etkisi ile artarken böylece temmuz ayındaki endeksin hesaplandığı en düşük seviyesinden de geri dönmüş oldu.

"Darbe girişimi sonrasındaki normalleşme sürecinde güven ve beklentilerde de bozulmalar durmuş ve sınırlı iyileşmeler yaşanmıştır. Bileşik Endeksi oluşturan üç alt endeks de artış eğilimi göstermiştir. Darbe girişimi ve sonrasında oluşan koşulların olumsuz etkileri azalmış ve ağustos tüm endekslerde bir toparlanma ayı olmuştur. Bileşik Endeks ağustos ayında 1.5 puan artmıştır" ifadelerinin yer aldığı açıklamada yaşanan toparlanma ile temmuz ayı kayıplarının büyük ölçüde karşılandığı bildirildi.

Rapora göre, Faaliyet Endeksi ağustos ayında 2.9 puan artarken, geçen yıl ağustos ayı Faaliyet Endeksinin 3.4 puan altında kaldı. Temmuz ayındaki gerilemenin ardından Güven Endeksi'nin de ağustosta 0.5 puan yükseldiği belirtildi. Güvenin yeniden toparlanmasının zamana yayılacağı belirtilirken, diğer yandan Beklenti Endeksi'nin ağustosta bir önceki aya göre 0.6 puan yükseldiğine ancak geçen yılın aynı dönemine göre 0.3 puan aşağıda olduğuna dikkat çekildi.

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181