Akçansa’dan 329 milyon TL satış geliri!
Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın açıkladığı 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlara göre, şirketin bu yılın ilk çeyrek dönemindeki cirosu 329 milyon TL oldu. Şirketin Ocak-Mart 2016 dönemindeki brüt kârı 82,4 milyon TL, dönem kârı ise 69 milyon TL olarak açıklandı.

Mega projelerin yanı sıra kentsel dönüşümün de iç pazarda önemli bir talep yarattığını belirten Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, “Marmara Bölgesi ağırlıklı olarak iç pazarda artan talebin olumlu etkilerini, operasyonel ve finansal sonuçlarımızda da görüyoruz. Satış gelirimiz, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10 arttı. Son yıllarda pazarın ve mega projelerin ihtiyacı olan özel ürünleri ve hizmetleri geliştirmeye yoğunlaştık. Projelerde iş ortağı mantığını yerleştirdik, müşteriye değer yaratan sistemlere ve yenilikçi ürünlere yöneldik. Aynı zamanda ABD başta olmak üzere ihraç pazarlarımıza yönelik satışlarımız da devam etmektedir. Üretimini yaptığımız katma değeri yüksek özel ürünlerimiz, etkin yükleme ve hizmet performansımız ile ABD pazarının Türkiye’deki en büyük tedarikçisi konumuna geldik” diye konuştu.

Akçansa ödüle doymuyor
Capital Dergisi tarafından düzenlenen ‘En Beğenilenler’ organizasyonunda bu yıl 14. kez ardı ardına çimento sektörünün ‘En Beğenilen Şirketi’ seçilen Akçansa, karbon emisyonunu azaltmayı amaçlayan Mikroalg Projesi ile III. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında Düşük Karbon Kahramanları Ödülü’ne değer bulundu. Akçansa ayrıca bu yıl yedincisi düzenlenen Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nde ‘Değer Yaratan’ kategorisinde birinci olarak Büyük Ödülü kazandı. Aynı yarışmada, İşte Eşitlik’te birincilik, Pazar Odaklılık’ta bireysel kategoride birincilik ve İnsana Yatırım’da mansiyon aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181