Akıllı Asansörler geliyor!

Alanında dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan ThyssenKrupp Asansör, asansörlerin bakım süresini azaltacak ve taşıma kapasitesini artıracak yeni teknolojisi MAX’i tanıttı. Sektörde bir ilk olan MAX sayesinde, asansörler internete bağlanarak onarım, parça değişimi ve sistem bakım işlemlerine yönelik ihtiyaçlarını gerçek zamanlı olarak servis teknisyenlerine iletiyor.

Konu ile ilgili bilgi veren ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, “Dünya genelindeki 12 milyon asansör, her gün 1 milyar insanı taşıyor. Bir yıllık operasyon dönemi boyunca, çeşitli servis müdahaleleri nedeniyle asansörlerin kullanım dışı kaldıkları süre, toplamda 190 milyon saati, yani 216 yüzyılı buluyor. Bu gerçeklerden yola çıkarak geliştirilen MAX, kullanım dışı kalma sürelerini yüzde 50 azaltmayı hedefliyor” dedi.

Nasıl çalışıyor?
MAX ile elde edilen gerçek zamanlı veriler, Microsoft’un bulut platformu Azure’a gönderiliyor. Bu platformda yer alan bir algoritma ile her asansördeki önemli sistemlerin ve bileşenlerin kalan ömrü hesaplanıyor. Bu sayede herhangi bir onarım ya da değişim gerektiğinde, ThyssenKrupp Asansör’ün servis mühendisleri ve teknisyenleri, henüz arıza meydana gelmeden durumdan haberdar olabiliyor ve bina yöneticilerini bilgilendirip, anında müdahale edebiliyorlar. Asansör kapılarına asılan “servis dışı” uyarılarını en aza indirmeye yardımcı olacak MAX bağlantılı bir binada bulunan insanlar, asansör için daha az bekleyerek stresten uzak kalacak ve daha kaliteli zaman geçirecek.

“Sektör artık mevcut teknolojilere bağlı kalmayacak”
Bugüne dek mevcut teknolojilere bağlı olmak zorunda kalan asansör sektörünü dönüşüme uğratmayı amaçladıklarını söyleyen ThyssenKrupp Asansör CEO’su Andreas Schierenbeck, “Misyonumuz, alanımızda daha önce kimsenin başaramadığı işlere ve devrimlere imza atmak. Günümüz şehirlerinin bugün yaşadığımız ve hızla yayılan kentleşmenin getirdiği güçlüklere yanıt verebilecek inovatif çözümlere ihtiyacı var. Şirketimizi dijital çağa gerçek anlamda taşımak ve asansör sektörünün sunduğu bakım hizmetlerinde dönüşümlere imza atmak üzere Microsoft ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

ThyssenKrupp Asansör, 18 ay içinde, başta pilot ülkeler Almanya ve İspanya olmak üzere, Kuzey Amerika ve Avrupa’da bulunan 180 bin ünite arasında bağlantı kurmayı hedefliyor.

Asansör teknolojisi iş alanı, ThyssenKrupp Group’un yolcu taşımacılığı sistemlerindeki aktivitelerini bir araya getiriyor. ThyssenKrupp Elevator, 6,4 milyar Euro’luk satışları ve 150 ülkedeki müşterileri ile dünyanın önde gelen asansör şirketleri arasında yer almaktadır. 50 bini aşkın çalışanı bulunan şirket, müşterilerinin taleplerini karşılamak üzere yenilikçi ve enerji tasarruflu ürünler tasarlayıp sunmaktadır. Ürün portföyünde yolcu ve yük asansörleri, yürüyen merdiven ve bantlar, yolcu biniş köprüleri, merdiven ve platform lift’lerinin yanı sıra tüm ürünlerin isteğe göre özelleştirilebildiği servis çözümleri yer almaktadır. Tüm dünyada 900’den fazla noktada hizmet sunan şirket, bu sayede hem satış hem de satış sonrası hizmetler kapsamında müşterilerine her zaman yakın olmayı garanti etmektedir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181