Antalya MIPIM 2016 Fuar'ında!
Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu, MIPIM 2016’ya kesin katılım kararı alırken, Türkiye’den ziyaretçi olarak 7 şehrin daha temsiliyet düzeyinde MIPIM 2016’da yer alması bekleniyor. Şehirlerin bu güçlü katılımında MIPIM 2015’e katılan şehirlerin fuar vasıtasıyla aldığı geri dönüşler en önemli etken olarak ifade ediliyor. MIPIM 2015 katılımcılarından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, fuardaki temsiliyetiyle geliştirdiği milyar dolarlık projelere hem yerli hem yabancı yatırımcıların ilgi duymasını sağlamıştı. Esas Gayrimenkul’ün ve Hilton’un Balıkesir’e yatırım kararı almasındaki en önemli etken olarak MIPIM 2015 sırasındaki temsiliyete vurgu yapılıyor. Diğer yandan MIPIM 2015’e katılan şehirlerden Antalya, bu yıl da katılım kararı aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, gündemdeki projelerin yanı sıra MIPIM 2016 sırasında açıklanması beklenen vizyon projeleriyle de uluslararası yatırımcının dikkatini çekmeye kararlı görünüyor. MIPIM 2015’in yıldız şehirlerinden biri olan İstanbul da MIPIM 2016’ya katılan şehirler arasında. İstanbul Ticaret Odası öncülüğünde kurulan İstanbul Çadırı bu yıl 300 metrekareden 685metrekareye çıkarılırken, İstanbul, ayrıca 96 metrekarelik İstanbul maketi ile temsil edilecek. Bu yıl makette videomapping ile 4 Mevsim İstanbul teması işlenecek. MIPIM’e ilk kez katılan Bursa, Hatay, Kocaeli, Konya ve Ordu’nun ise projeleriyle MIPIM 2016’da büyük ses getirmesi bekleniyor.

YILDIZ ŞEHİRLER DAMGA VURACAK
Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, gayrimenkul firmaları kadar şehir katılımın taşıdığı öneme dikkat çekti. Dünyanın yıldız şehirleri kadar yıldızlaşma kararı alan şehirlerinin de gövde gösterisine sahne olduğu MIPIM 2016’da çok daha güçlü bir şekilde temsiliyetin olacağını vurgulayan Alkaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “MIPIM 2015’te uluslararası yatırımcılar açısından adeta bir çekim noktası yaratan İstanbul, Antalya ve Balıkesir bu yıl da fuara katılacaklar. Ancak bu sene iddiasını artıran başka şehirlerimiz de onlara eşlik ediyor olacak. Bursa, Hatay, Kocaeli, Konya ve Ordu; MIPIM 2016’da yerlerini aldılar bile. Şehir sayısının daha çok artacağından eminiz. Türkiye’de gayrimenkulün büyük oyuncuları ve dünya yatırımcısını çekmeye kararlı şehirlerinin belediye başkanları ile MIPIM’e katılmaları, Türkiye’nin yıldızını daha da yükselterek görünür hale gelmesi açısından çok önemli. Ve bu yıl MIPIM 2016’da çok güçlü bir temsille yer alacağız. Ve bu yıl Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadrosuyla çıkıyor diyebilirim.”

ANTALYA ‘BİZ DE VARIZ’ DİYECEK
MIPIM 2015’ten sonra MIPIM 2016’ya da katılma kararı alan Antalya, Kruvaziyer Limanı, Kaleiçi Yat Limanı, Boğaçayı ve Konyaaltı Sahili gibi projelerin yanı sıra dünya film endüstrisinde uluslararası bir yer edinmek için yaptığı çalışmalarla da dikkat çekiyor. Projeler, bunlarla sınırlı değil. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, daha pek çok vizyon projelerinin olduğunu ifade etti. MIPIM Fuarı’nda sergileyecekleri projelerle Antalya’yı daha iyi tanıtacaklarını vurgulayan Türel, şehrin, yabancı yatırımcı açısından son derece cazip koşullara sahip olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Antalya vizyon projelerle geliyor. Yatırımcılar Antalya’yı tercih etmeli, çünkü Antalya doğası ve iklimiyle rahat yaşam koşulları sağlıyor. Tarihsel ve kültürel zenginlikleri de çok. Şehir, konut yatırımında da öne çıkıyor. Son verilere baktığımızda yabancıların, gayrimenkul yatırımlarında en fazla Antalya’yı tercih ettiğini görüyoruz. Bunun dışında turizm, yatırım yapılacak alanlardan bir diğeri. Sağlık turizmi, yayla turizmi son yıllarda gelişiyor. Ve tabii ki ticaret.”

SPOR BAŞKENTİ ANTALYA
Menderes Türel, gündemlerindeki diğer önemli çalışmalar olarak kentsel dönüşüm ve altyapı projelerini ifade etti. Şehrin gündemindeki bir diğer önemli projenin ise dünya film endüstrisini konu aldığını belirten Türel, “Dünya film endüstrisinde ‘Biz de varız’ demek için uluslararası düzeyde film platoları inşa etme çalışmalarımız bulunuyor. Ayrıca Antalya’yı bir spor başkenti haline getirmek için yeni spor tesisleri kuruyoruz” diye konuştu.

Antalya Gazetesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181