Apartman gürültü şikayet dilekçesi!
Apartman gürültü şikayet dilekçesi işlemleri ve yapılması gerekenler apartman gürültü yönetmeliği başta olmak üzere Türk Ceza Kanunu ve Kabahatlar Kanunu içerisinde yer alan maddeler açıkca ifade edilmiştir.

Apartman ve yapılar içinde oluşan komşuluk gürültüleri, darbe sesleri, mekanik sistem ve servis ekipmanlarının gürültüleri ile cihazlardan yayılan seslerin kontrol alınmasına yönelik önlemlerde apartman gürültü yönetmeliği esasları büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin işletimi ve kullanımı esnasında insanların maruz kalacağı, binaların dışından veya içinden kaynaklanan gürültülerin, kişilerin huzur ve sükûnuna, beden ve ruh sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirecek iyi işitme ve algılama koşullarının sağlanması için uyulması gereken kuralları kapsamaktadır.

Apartman gürültü yönetmeliğine aykırı hareket eden ve kurallara uymayan hakkında apartman gürültü şikayet dilekçesi doldurulabilir. Kuralları ihlal eden kişinin bilgilerin yanı sıra kural ihlaline neden eylem ve hareketlerin tarih ve saat belirtilerek kayıt altına alınması gerekir. 

Apartman gürültüsü şikayet dilekçesi için aşağıdaki kuralların ihlal edilmesi gerekmektedir.
  • Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.
  • Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir
  • Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.
  • Emniyet Genel Müdürlüğü, gürültü suçuna ilişkin Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu hükümleri çerçevesinde yürürlüğe konulan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ile farklı şekillerde yaptırımlar düzenlemiştir. Bu yaptırımlara göre; Apartmanlarda saat 19:00 ile 07:00 arasında matkap ve motorlu aletlerin kullanımı yasaklanmıştır.
Apartman Gürültü Şikayet Dilekçesi Örneği!

İLGİLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

ŞİKAYETÇİ                       :

ŞÜPHELİ                          :

SUÇ                                  : Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma.

SUÇ TARİHİ                     :

AÇIKLAMALAR

Şikayet olunan ……… ……………. ile aynı apartmanda karşı dairelerde ikamet etmekteyiz. Aramızda herhangi bir ihtilaf bugüne kadar bulunmamaktadır.

Ancak ………….. ………………….., kendi dairesinde sürekli yüksek sesle müzik dinlemekte, gürültü çıkarmaktadır. Kendisini bu konuda defalarca uyarmama rağmen ısrarla aynı davranışlarını sürdürmektedir. Diğer apartman sakinleri de bu durumdan rahatsızlık duymakta ve gürültülere tanık olmaktadır.

HUKUKİ NEDENLER           : 5237 S. K.  ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER             : Tanık beyanları ve diğer delililer.

NETİCE ve TALEP

Açıklanan nedenlerle şüphelinin eylemine uyan TCK maddeleri uyarınca cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını, saygılarımla arz ve talep ederim / Tarih

Şikayetçi : Adı / Soyadı

Apartman gürültüsü şikayet dilekçesi ile ilgili gelişmeler ve haberler için diğer sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kendi numarama 6 yıl önce

banner182

banner181