Apartman gürültü şikayet!
Apartman gürültü şikayet işlemleri yazılı ve sözlü olarak yapılabilmektedir. Ancak ortaya çıkan gürültü problemlerinin kalıcı olarak sonuçlandırılması için yazılı ve resmi olarak başvuruların yapılması büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda apartman gürültü şikayet işlemlerinin kanunen belirtilen şartlarda yapılması gerekmektedir.

Apartman ve yapılar içinde oluşan komşuluk gürültüleri, darbe sesleri, mekanik sistem ve servis ekipmanlarının gürültüleri ile cihazlardan yayılan seslerin kontrol alınmasına yönelik önlemlerde apartman gürültü yönetmeliği 2018 içerisinde belirlenmiştir.

Bu kapsamda apartman gürültü saati olarak 19:00 ila 07:00 olarak kabul edilmiştir.

Hafta içi mesai günlerinde öğle saat 13:00 ile 15:00 arasında ve gece saat 19:00 – 07:00 arasında gürültülü ve rahatsız edici tüm sesli hareketler yasaktır.

Apartmanda kural dışı gürültü çıkaranlar; polis karakoluna veya adliyedeki suçüstü savcılığına bildirilmelidir. Bu kişi/kişiler hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılabilecektir.

Apartman gürültü şikayet işlemleri ile ilgili apartman gürültü yönetmeliği haberimizi okuyabilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Apartman Gürültü Yönetmeliği 2018!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181