Apartmanda gürültü yapmanın cezası 2018!
Apartmanda gürültü yapmanın cezası 2018 itibariyle de adli ve para cezası olarak işletilmektedir. Kat mülkiyeti kanunu başta olmak üzere Türk Ceza Kanunu ve Kabahatlar Kanunu uyarınca bir takım yaptırımlar bulunmaktadır. Özellikle apartmanda kural dışı gürültü çıkaranlar; polis karakoluna veya adliyedeki suçüstü savcılığına bildirilmelidir. Bu kişi ya da kişiler hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılabilecektir.

Peki Apartmanda gürültü yapmanın cezası 2018 yılı için ne kadar ? İşte yanıtı...

Apartman gürültü yönetmeliğine aykırı davranışlar sergileyenler hakkında; başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beş bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

Apartmanda gürültü yapmanın cezası 2018, Türk Ceza Kanunu 123.maddesine göre; Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim plânı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. Aksi hallerde apartmanda gürültü yapmanın cezası  ilgili kişilere tahakkuk ettirilir.

Apartmanda gürültü yapmanın cezası 2018 ve apartman gürültü yönetmeliği ile ilgili gelişmeler ve haberler için diğer sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Apartman Gürültü Yönetmeliği!
Apartman Tadilat Saatleri 2018!
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali Somtürk 6 yıl önce

Sokaktaki bar ve pavyonlar yaz kış gece ikilere kadar istedikleri gibi gürültü yaparken benim oturduğum Ankara Çankayada apartmanda gürültüden bahsetmek garip. Akşam yorgun argın eve gelince bağırararak konuşmak zorında kaldığımız oluyor. Evlerden önce sokaklara kontrol gerek.

Avatar
Ergün 5 yıl önce

Apartmanın giriş katında oturuyorum fakat bitişikte cam balkon imalatçısı var ve duvarımız tek çok gürültü yapıyor sabah 8 akşam 8 9 duramıyoruz defalarca uyamama rağmen aynı buna ne yapabilirim

Avatar
Ergün 5 yıl önce

Apartmanın giriş katında oturuyorum fakat bitişikte cam balkon imalatçısı var ve duvarımız tek çok gürültü yapıyor sabah 8 akşam 8 9 duramıyoruz defalarca uyamama rağmen aynı buna ne yapabilirim

Avatar
Ergün 5 yıl önce

Apartmanın giriş katında oturuyorum fakat bitişikte cam balkon imalatçısı var ve duvarımız tek çok gürültü yapıyor sabah 8 akşam 8 9 duramıyoruz defalarca uyarmama rağmen aynı buna ne yapabilirim

banner182

banner181