Artan konut satışları şantiyeleri hızlandırdı!
Konut kredi faizinin düşmesi satışları arttırdı, artan satışlar şantiyeleri hızlandırdı. Salgının etkisiyle yavaşlayan hatta duran şantiyeler bugünlerde harıl harıl çalışıyor. Talepteki patlamayla birlikte inşaat yapma iştahının arttığını belirten sektör temsilcileri bekleyen yeni projeleri raftan indirmeye hazırlanıyor.

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte bekleyen vatandaş alıma geçti. Konut piyasasında canlanma başlayınca şantiyeler de hareketlendi. Hem yavaşlayan işler hızlandı, hem de gayrimenkul şirketleri yeni projeler hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uzun süredir yeni ruhsat alımlarında düşüş olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri artan taleple birlikte projelerin öne çekileceğini, 2021’in yatırım yılı olacağını dile getiriyor.

BETONDA TARİHİ ZİRVE
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), açıkladığı ‘Hazır Beton Endeksi’ 2020 haziran ayı raporu da inşaat sektöründeki yükselişe işaret ediyor.

Haziran ayında Hazır Beton Faaliyet Endeksi’nin tarihi zirveyi gördüğünü söyleyen THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Faaliyet Endeksi’nin yanı sıra Beklenti Endeksi ve Güven Endeksi de yükseldi, eşik değeri aştı. Haziran ayı, inşaat sektöründe faaliyetlerin uzun zamandan sonra en yoğun olduğu ay oldu. Endeks verileri, pandemi sonrasında haziran ayında başlayan normalleşme sürecinde başta kamu bankaları olmak üzere konut kredi faizindeki düşüşün konuta olan ilgiyi üst seviyeye çıkardığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Talepteki patlama arz tarafına olumlu yansıyarak yeni inşaat yapma iştahını artırdı ve inşaatlar hız kazandı. Türkiye’nin salgında elde ettiği başarıda bir geriye gidiş olmaması durumunda inşaat sektöründeki ivmenin devam etmesi beklenmeli. İnşaat sektörü yılın ikinci yarısında özellikle istihdam ve büyüme ile ilgili önceki kayıplarını telafi ederek ekonomiye büyük katkı sağlayacak” dedi. 

Gülistan Alagöz / Hürriyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181