Askeri alanlar halka açık yeşil alan olacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından boşaltılan askeri alanlara ilişkin 3 bakanlığın ortak çalışma yaptığını açıkladı. Özhaseki, "Milli Savunma, Maliye ve bizim bakanlığımız konuyla ilgileniyor" dedi. Bakan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da katıldığı kentsel dönüşüm temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CUMHURBAŞKANINDAN YEŞİL ALAN TALİMATI
Özhaseki, askeri alanların şehir dışına taşınmasına ilişkin olarak, "Özellikle askeri alanların şehir dışına taşınması gibi bir fikir de 15 Temmuz sonrasında geldi. Zaman içerisinde büyüyen şehirler askeri alanları içerisine almış ve yutmuş. Biz bunları yenilemezsek, doğru yapmış olmayız. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız talimatı özellikle şehir içinde kalan askeri alanların herkesin kullanacağı yeşil alanlar şeklinde değerlendirilmesi" diye konuştu.

FİNANS MERKEZİNDE 2 FİRMAYA RUHSAT
Bakan Özhaseki, İstanbul Finans Merkezi projesindeki son durumun sorulması üzerine ise ruhsat alma aşamasında bir iki firma olduğunu dile getirdi. Özhaseki, "Biz alt yapıyla ilgili çok büyük bir proje yapıyoruz orada. İhale aşamasındayız. Firmaları belirledik. Ancak KİK'e itirazlar var. Bunların sonuçlanmasını bekliyoruz. İnşallah alt yapısı bizim tarafımızdan tamamlanacak" şeklinde konuştu. Bakan açıklamaları sonrası proje hakkında bilgi aldı. Buna göre, Gaziosmanpaşa Belediyesi, 430 hektarlık riskli alanla ilgili kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdı. İlçenin yüzde 40'ını yenileyecek ve yaklaşık 58 bin 500 metrekarelik alanda yükselecek We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli dün atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, "Gaziosmanpaşa'ya bugüne kadar l buçuk milyar TL yatırım yaptık. Yapımı devam eden Kabataş Mahmutbey metro hattından 4 durak Gaziosmanpaşa'dan geçecek. Ayrıca Beyazıt'tan başlayıp, Gaziosmanpaşa üzerinden 3. Havalimanı'na kadar gidecek bir metro hattı da yapacağız" dedi.

We Haliç' değil Bizim Haliç olsun
We Haliç projesi için düzenlenen törende. Sair Serdar Tuncer'in sunumuyla sür tadında bir açılış gerçekleşti. Tuncer'in kültürümüze yönelik yaptığı yerlilik vurgusu, kürsüde sözü alan Bakan Özhaseki'den de destek gördü. Özhaseki, "Serdar Tuncer şiirleriyle ve yaptığı konuşmayla Türk kültüründen örnekler verdi. Yerlilik vurgusu yaptı. Ben de simdi buradan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımıza söylüyorum. Projenin adı WE Haliç değil. Bizim Haliç olsun" dedi.

140 MİLYON $LIK PROJE
400 hak sahibinin büyük çoğunlukla destek verdiği projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 140 milyon dolar değerindeki projede 2 bin 500 kişilik bir cami, 65 derslikli bir okul, 200 öğrencili bir yurt, 24 bin 500 metrekarelik yeşil alan ve park, çift şeritli bir prestij bulvarı bulunuyor. İstanbul'un en gelişmiş 5 ilçesinden biri olmayı hedeflediklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "We Haliç Projesi Türkiye'nin master planı olan ilk kentsel dönüşüm projesidir. Biz master planları ile ilçenin 10 yıl sonrasını planlıyoruz. Yıl sonuna kadar 3 bölgede daha kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.


Cabir Turgut - Fatih Özkanoğlu/Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181