'AVM'ler turizm için önemli bir çekim gücü'!
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, alışveriş merkezlerinin (AVM) ekonomiye ciddi katkıları olduğunu belirterek, "AVM'ler turizm sektörünün önemli bir çekim gücü, dünyada da böyle. Dubai aslında bir perakende alışveriş şehridir, bundan turizm sağlar" dedi. AVM'lerin sayısının fazlalığından dolayı tu kaka görüldüğünü de söyleyen Torun "Öyle bir algı maalesef yanlış çünkü İstihdam sağlıyor. AVM bacasız fabrika. Mail Of İstanbul'da 3 bin kişi, perakende mağazalarında çalışıyor, sadece orada çalışan insan sayısı. Dolayısıyla ciddi bir yabancı turist alıyor, döviz harcaması yapılıyor. Döviz getirmek için göbeğimiz çatlıyor. Perakende sektörü de önemli bir döviz harcama alanı" dedi.

ANADOLU'YA YENİ YATIRIM OLABİLİR
Türkiye'de 2002'den başlayan, 2005'ten sonra hızlanan ve giderek ivme kazanan bir AVM arzının söz konusu olduğunu söyleyen Torun "Baktığınızda bugün 'Ben arsa alayım da AVM yapayım' diyecek bir yatırımcı yok aslında, çünkü belli bir doygunluğa ulaştı ama Anadolu'nun bazı şehirlerinde daha hiç yapılmamış şehirler var. Buralarda yeni AVM olabilir" dedi.

YANLIŞ PROJE DEĞİŞİR
AVM'lere ilişkin soruların başka sektörde sorulmadığını da söyleyen Torun " Eğer yanlış projeyse zaten konsept değiştiriyor, kapanıyor, yeni acılıyor. Dolayısıyla 'Ne olacak bu kadar cok AVM?' gibi dışarıdan ahkam kesmek bana göre yanlış bir sey. Başka bir ticari sektörde yok, yani 'Ne olacak bu kadar tekstil fabrikası ya da boyahane?' kimse demiyor, AVM'yi görüyor, AVM konuşuyor. Perakendeciler biraz belki hırs gösterip cok açmış olabilirler AVM, bu da perakendecinin yaptığı yanlışlardır" diye konuştu.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181