Avrasya Tüneli'nde artık sona yaklaşılıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında bir değişiklik olmazsa 8 Ekim Cuma günü tünelden ilk geçişi yapacak. Erdoğan, Avrupa’dan Anadolu yakasına otomobille geçecek. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2’şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor. Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.

Tünel inşaatının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından bağlantı yollarına hız verilirken,pek çok noktaya "Avrasya Tüneli" tabelaları konuldu ve açılışa kadar üzerleri kapatıldı. Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 kilometre. Bu uzunluğun 5.4 kilometrelik bölümü İstanbul boğazının altından geçiyor. Tünel Richter ölçeğine göre 9 şiddetinde bir depreme dayanacak güçte yapıldı.

İstanbul’u trafiğini rahatlatması beklenen Türkiye’nin ilk denizaltından geçen tüneli, Avrasya tünelinde artık sona yaklaşılıyor. Deniz altında tünel inşaatı sürerken, karada devam eden bağlantı yollarlındaki çalışmada hummalı bir şekilde sürüyor.

Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2’şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor.

Tünel inşaatının 22 Ağustos 2016 tarihinde tamamlanmasının ardından bağlantı yolları ve buralarda yapılacak araç ve yayalar için yapılan alt ve üst geçiş çalışmalarına hız verildi.

SADECE ARAÇLARA PARA ALINACAK
1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD Dolarlık projeyi tamamlayacak firmalar tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Projenin İstanbul’da trafiğin çok yoğun olduğu güzergaƒhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indireceği belirtiliyor.

Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için 4 Dolar artı KDV, Minibüsler için ise 6 dolar artı KDV olacak. Sadece araç geçiş ücreti alınacak olan Avrasya Tüneli’nde yolucular için ödeme yapılmayacak.

Bloomberght

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181