Avrasya Tüneli Zeytinburnu'nun arsa fiyatlarını uçuracak!
Zeytinburnu-Merter-E-5 bölgesinde ev fiyatlarının metrekaresi 3 bin liradan başlıyor, 22 bin 500 liraya kadar yükseliyor. Veriler, EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasından. Araştırma, sahil kısmında fiyatların 6 bin ile 22 bin lira arasında, E-5 çevresinde ise 5 bin 500 ile 12 bin lira arasında olduğunu gösterdi.

ADIM ADIM GELİŞİM
Eskinin fabrikaları ve sanayi siteleriyle tanınan bölgesi olan Zeytinburnu'nda bugün bu yapıların yerini ofis, konut ve alışveriş merkezleri almaya başladı. Kentsel dönüşümün pilot bölgelerinden biri olan Zeytinburnu'nda emlak hareketlenmesi ise 2000'li yılların başında başladı. Dönüşümle çehresi değişmeye devam eden 
Zeytinburnu'nda bugün çok sayıda nitelikli proje görmek mümkün. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, son dönemde Zeytinburnu bölgenin kentsel dönüşümle merkezi iş alanı olmasının planlandığını belirtti. Yazıcı, günümüzde eski ve yıpranmış yapılanmaların mevcut olduğu bölgede konutların orta ve orta-alt gelir grubuna hitap ettiğini, ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projelerin artığını ifade etti. 

SÜMER MAHALLESİ DE DÖNÜŞECEK
Zeytinburnu'ndaki Sümer Mahallesi'nde 1250 konut ve işyerinin daha yıkılmasına ve yerinde dönüştürülmesine karar verildi. Açıklama, Zeytinburnu Belediyesi'nden geldi. Zeytinburnu bölgesi, Sahil Yolu hattına yakın bir alanda yer alıyor.

İkinci dalga geliyor 
Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan Çırpıcı Şehir Parkı ve Marmaray sayesinde Zeytinburnu'ndaki gayrimenkuller değerlenmişti. Ancak bu yükseliş son değil. Çünkü uzmanlar 2016'da tamamlanması planlanan Avrasya Tüneli'nin de bölgedeki konut fiyatlarını harekete geçireceğini söylüyor. Projenin tamamlanmasıyla konut fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgası olacağı ileri sürülüyor.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181