Avrupa'nın en iyi karma projesi ödülü Mesa Antalya'nın oldu!
Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığı projeler ve aldığı ödüllerle adından söz ettiren mimari tasarım ofisi iki design group, Londra’dan yine Avrupa’nın En İyi Karma Kullanımlı Projesi ödülüyle döndü. Böylece iki design group’un ödül sayısı 66’ya ulaştı.

Saygın mimarlık ödüllerinden olan ve 26 yıllık bir geçmişi olan European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) 2017-2018 Avrupa ayağının kazananları belli oldu. iki design group, 3 Aralık gecesi Londra’da gerçekleşen galada, 2 farklı konsept ve ölçekteki projesiyle, 3 ödüle layık görüldü. Daha önce beş yıldızla onurlandırılan ve Avrupa’nın en iyisi olarak aday gösterilen iki design group projelerinden Mesa Antalya Karma Kullanım Projesi, rakiplerini geride bırakarak Avrupa’nın En İyisi Seçildi.

Mesa Antalya Karma Kullanım Projesi iki kategoride beğeni topladı ve En İyi Karma Kullanım Mimarisi ile En İyi AVM Mimarisi kategorilerinde ödüle layık görüldü. Farklı tasarım ofislerinin davet edilerek yarışmayla tasarlanan proje 40.000 m² proje arazisi ile şehrin kalbinde yer alıyor. Otel, ticaret ve rezidanslardan oluşan, Antalya’nın doğasından esinlenen tasarımı, çevreci yaklaşımı, estetik dengesi ile dikkat çeken proje, 80 uzmandan oluşan uluslararası jürinin, titiz ve keskin kriterlere dayanan incelemeleri sonucu ödüle layık bulundu. Jüri değerlendirmelerini yaparken projeleri yalnızca tasarım açısından değil; aynı zamanda orijinallik, kalite, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik bakış açısıyla da inceliyor. Jüri üyeleri arasında Caithness Lordu, Thurso Lordu, Liverpool Lordu ve İngiltere Parlamentosunun Lordlar Kamarası yer aldı. Diğer başarılı projelerin içerisinden sıyrılarak Avrupa’nın En İyisi olarak ödüllendirilen Mesa Antalya ile iki design group’un ödül sayısı 66’ya çıktı.

“Kentsel Dönüşüm Tecrübemizi yurt dışına da taşıdık”
iki desgn group Kurucu Ortağı Y. Mim. Murat Kader kazanılan ödüllerle ilgili, “Her proje gibi her ödül de bizim için büyük heyecan. Türkiye ve yurt dışındaki projelerimiz için yoğun çalışıyoruz ve ödüllendirilmek ekibimiz ve işverenlerimiz için gurur kaynağı. Ülkemizdeki kentsel dönüşüm biz mimarlara çok tecrübe kazandırdı. Şu anda yurt dışındaki projelerde de bu tecrübelerimizden faydalanıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Karadağ, İran, Irak, Tanzanya, Rusya, Azerbaycan, Özbekistan gibi Avrupa kıtasının dışındaki projelerimizle de gündemde olmayı, şu an tasarım aşamasında olan bu projelerimizin de bol ödüllü projeler olmasını hedefliyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181