Bakan Murat Kurum 81 İl Müdürü ile Ankara'da bir araya geldi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 81 ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Hizmet Binası’nda bir araya geldi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik İl Müdürleriyle Bakanlık Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen tanışma ve istişare toplantısında bir araya geldi. 81 ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlerine yönelik gelecek döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurum, geçmiş dönemdeki bakanların önemli mücadeleler verdiğine dikkat çekerek, günümüzde yeni bir düzenlemenin hayata geçirildiğini belirtti. Bu düzenleme işlerin daha da kolaylaşmasının hedeflendiğini vurgulayan Kurum, gerçekleştirilmesi amaçlanan projelere odaklanılacağını kaydetti. 

Türkiye’de yaşama geçirilen yeni yapılanmada tüm il müdürlerine önemli görevler düştüğünü vurgulayan Bakan Kurum, “Hepinizin yanında çok sayıda arkadaş çalışıyor. Bu da hepiniz kendi içinde bir idarenin başı olduğunuz anlamına geliyor. Sizlerden isteğim liyakat sahibi arkadaşlarla çalışın. İşi bilen arkadaşlara sorumluluk verin. Bizim için aslolan düzgün ve doğru iş yapmak olacak. Helale, harama riayet edeceğiz. Bunun altını çizerek söylüyorum. Sabah 8.30’da işe gidip akşam 5’te çıkacağız diye bir şey olmayacak” diye konuştu. 

Devam eden projelerde bir an önce ilerleme kaydedilmesi gerektiğini de dile getiren Bakan Kurum, Sıfır Atık, İmar Barışı gibi uygulamalarda il müdürlüklerinin vatandaşlara yol gösterici bir görev üstleneceğini kaydetti. Kurum, “Gece gündüz hafta sonu ne zaman ülkenin bize ihtiyacı varsa çalışmaya devam edeceğiz. Erkekler bunu bir askerlik görevi olarak da düşünebilir. Sizden ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için çalışmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“İL MÜDÜRLERİ BAKANLIĞI TEMSİL EDİYOR”
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlerinin bulunduğu kentteki çevreden sorumlu en üst düzey yetkili olduğuna vurgu yapan Bakan Kurum, atık yönetimi, sanayiden kaynaklı çevre sorunları ve diğer çevre kirlilikleri gibi konularda il müdürlerinin ellerindeki tüm imkanları kullanmasının önemine değindi. Çevre sorunlarına ilişkin, il müdürlerine “Ne gerekiyorsa yapın” şeklinde talimat veren Kurum, il müdürlerinin kendi şehirlerinde Bakanlığı temsil ettiğini söyledi. 

İl müdürlükleri kapsamında faaliyet gösteren birimlerin denetlenerek işlevlerinin artırılması gerektiğini kaydeden Kurum, orta ölçekli bütçelerle ses getirecek projelerin yapılması konusunda il müdürlerinin kendi ekipleriyle istişarelerde bulunması gerektiğini belirtti. Kurum, Millet Bahçeleri, İstanbul Finans Merkezi, Kanal İstanbul gibi önemli projelerin de Bakanlık içinde değerlendirmeleri yapılan önemli konular arsında yer aldığına  dikkat çekti. Bakan Kurum, ayrıca söz konusu projelerin her birinin farklı yönlerinin önümüzdeki günler ele alınacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181