Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metrosunun temeli atıldı!
Kirazlı'dan Bakırköy İDO İskelesi istikametine 9 kilometrelik 9 istasyonlu metro hattının temel atma töreninde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz'ın yanı sıra çok sayıda milletvekili de yer aldı.



Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor
Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, mübarek bir ayda, mübarek bir şehre güzel bir hizmetin başlangıcında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Hayırlı uğurlu olsun. 2018'in en geç sonunda, artık Bakırköy İDO İskelesi'nden Kirazlı'ya kadar, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Bahçelievler ve Kirazlı'ya kadar, tam 9 kilometre metro yerin altından, 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz, 10 dakikada da gideceksiniz. İstanbul, Türkiye'nin özetidir ve mozaiğidir. İstanbul'a hizmet etmek adeta ibadet gibidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir. İstanbul, medeniyet, kültür, tarih, ilim, irfan ve ticaret şehridir” dedi.



Osmanlı'nın planladığını Marmaray’ı gerçeğe dönüştürdüklerini ve Marmaray'dan bugüne kadar 142 milyon yolcunun geçtiğini ifade eden Yıldırım, “Bununla bitmiyor. İstanbul'a ne yaparsak ne projeler kazandırırsak azdır. Çünkü İstanbul'a borcumuz var. Gençliğimiz, en güzel yaşlarımız ve hatıralarımız bu şehirde geçti. Onun için İstanbul'a daha çok ama çok eserler kazandıracağız. Yedi tepeli İstanbul'a, yedi yıldız gibi eser yapıyoruz” diye konuştu.



Marmaray’ın hemen yanına şimdi arabalar için bir tünel yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu; “20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Yetmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehre İstanbul'a kazandırdık. 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü beraber açacağız. İstanbul ve İzmir'i komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü... Dünyanın 4. büyük köprüsü. Bunun açılışını da bu ayın 30'unda yapacağız. Açılışa hepinizi bekliyorum. Köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız. Hayırlı olsun. Beş, İstanbul-Ankara hızlı treni yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun. Altı, dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedinci, Kanalistanbul... İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. İstanbul'a bir boğaz yetmez. İkinci boğaz da Kanalistanbul geliyor.”



“İstanbul'a hizmet boynumuzun borcu”
“İstanbul'da trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullulara da buradan duyuruyorum” diyen Yıldırım, temeli atılan yeni hatla birlikte metronun örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde 400 kilometreyi bulacağını dile getirdi. 

Yıldırım, “Başkan Kadir Topbaş açıkladı. 'Bu yetmez' dedi, eninde sonunda 999 kilometre metroya sahip olacak dünya şehri İstanbul. Başkan, şunu gel bin yapalım. Bir kilometre de benden olsun. Bin olsun düz olsun, hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullanan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve İzmit Osmangazi Köprüsü tamamlandığında İstanbul trafiğinin ciddi bir rahatlama yaşayacağını kaydetti.



Binali Yıldırım, İstanbul'un dünyanın en güzel şehri olduğunu, belediye başkanı Kadir Topbaş’ın da İstanbullulara çok güzel hizmetler sunduğunun altını çizerek, metro, metrobüs, tünel çalışmalarını örnek gösterdi. Şehrin sokaklarına, ana caddelerine bakılınca her tarafın yemyeşil ve çiçeklerle bezendiğini, bunun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını vurgulayan Yıldırım, temeli atılan metronun kent için ne ilk ne de son olacağını, bir yandan raylı sistemlerin tamamlanacağını, diğer yandan akıllı ulaşım sistemlerinin daha fazla devreye gireceğini söyledi. 



Bakan Arslan: “Tempoyu hızlandıracağız”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon, Başbakanımızın hem örnek olması, hem yol göstermesi, hem de talimatlarıyla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, İstanbul'da da büyük projeleri bir bir hizmete sokmak adına bütün gayretlerimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.



Yıldırım'ın kendilerine talimatının "Aynı tempo yetmez, tempoyu daha da hızlandırmanız gerekir" şeklinde olduğunu aktaran Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon, Başbakanın hem örnek olması, hem yol göstermesi, hem de talimatlarıyla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, İstanbul'da da büyük projeleri bir bir hizmete sokmak adına bütün gayretlerini ortaya koyacaklarını kaydetti.



Başkan Topbaş: “2019’da raylı sistemde 400 kilometreyi geçeceğiz”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, bugün itibarıyla İstanbul'a 146 kilometre raylı sistem hizmet verdiğini belirterek, 76 kilometre metro inşaatının devam ettiğini ve toplam 102 kilometrelik 8 ayrı hat ihale aşamasına geldiğini açıkladı. 



“Arzumuz; 2019'a vardığımızda raylı sistemde 400 kilometreyi geçmek” diyen Kadir Topbaş, bütün dünya kentlerinin ulaşımla ilgili mücadele ettiğine dikkat çekti ve "Her yere metro" diyerek İstanbul’daki raylı sitsem ağlarını 45,1 kilometreden 146 kilometreye çıkardıklarını söyledi. 



En fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonlarının olduğu bir kent ortaya çıkarmak istediklerini dile getiren Topbaş, “Halen 76 kilometre metro inşaatı devam ediyor. 8 ayrı hatta ihale aşamasına gelindi. Arzumuz; 2019'a vardığımızda 400 kilometreyi geçmek. Nihai olarak İstanbul'daki raylı sistemler toplamının uzunluk olarak 999 kilometreye varacak. Böylelikle İstanbul dünyanın en uzun raylı sistemine sahip kentlerinden birisi olacak.



Topbaş, Ulaştırma Bakanlığının verilerine göre İstanbul'daki günlük hareketliliğin 28,5 milyon olduğunu belirterek, gelecekte İstanbul 40-50 milyon günlük hareketi yaşayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;



“İBB olarak yıllık yatırım bütçemizin yüzde 50'den fazlasını ulaşıma harcadık. Bu yıl bütçeden ulaşıma ayırdıkları payın 8 milyar lira civarında. Maaş ödeyemeyen belediyeden bu noktaya gelen bir yerel yönetim var İstanbul’da. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı belediyecilik anlayışının yansımasıdır.”



Törende konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile diğer protokol üyeleri butona basarak Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı’nın temelini attı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181