Beyoğlu MIPIM ile dünyaya açıldı!
Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM'in İstanbul çadırında 3. Havalimanı, 3.Köprü, Avrasya Tüneli, Körfez Geçiş Köprüsü'nün yanı sıra dev İstanbul maketi yer aldı. Londra ve Paris çadırları arasında yer alan İstanbul çadırı, her kentten daha büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz yü kurulan Beyoğlu Investors Group da (BIG) MIPIM'de Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde 8 yatırımcıyla yer aldı. BIG standmda yer alan Beyoğlu'nun milyarlık projeleri Beyoğlu maketi üzerinde sergilendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM'de dünya yatırımcısına İstanbul ve Beyoğlu'nu anlatma fırsatı bulduklarını belirtti.

25 MİLYARLIK PROJE
Demircan, Beyoğlu'nda 2023'e kadar tamamlanacak 25 milyar dolar değerindeki 9 projeyi tanıttıklarını söyledi. Toplam yatırım değeri ise 12 milyar dolar olan bu projeler arasında Tarlabaşı 360, Piyalepaşa İstanbul, Galata Port, Haliç Port, Örnektepe, Dolaptere, Karaköy, Sütlüce ve Okmeydanı kentsel dönüşüm M 4 kj> projeleri yer alıyor. Demircan, 2013'e kadar Beyoğlu'nda 50 kat değer yaşanacağını kaydetti.

28 BİN EK İSTİHDAM
Bu vizyon projeler çerçevesinde insanların Beyoğlu'nun geleceğine yatırım yaptıklarını ifade eden Demircan, 2013'e kadar Beyoğlu'nun yüzde 50'sinin projelendirilmiş olduğunu vurguladı. Dönüşüm endekli bu süreçte 28 bin ek istihdam öngörülüyor.

İstanbul Finans Merkezi'de MIPIM'de 
MIPIM'de İstanbul çadırında ilgi gören projelerin başında İstanbul Finans Merkezi projesi yer aldı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi'nin altyapı çalışmalarının tamamlandığını, inşaatların da yükseldiğini söyledi. Murat Kurum 2018 yüında İstanbul Finans Merkezi'nin büyük bölümünün tamamlanmış olacağmı belirterek, etaplar halinde 2010'de projenin biteceğini kaydetti.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181