'Boğaz'daki trafik için, Kanal İstanbul gerekli'
Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerine katılan ünlü tarihçi İlber Ortaylı, katılımcıların merak ettiği tarihi konulara değindi. Prof.Dr. Ortaylı İstanbul tarihi ile ilgili konuşmaya başladığında Kanal İstanbul’la ilgi görüşlerini aktardı. Ortaylı, Kanal İstanbul'un gerekli olduğunu söyleyerek, "Zaten Lozan değişti ve daha çok değişecek. Montrö Lozan’ın tashihi demektir. Daha da tashihi edilecek çünkü İstanbul Boğazı’ndan bu kadar şilep geçemez. Aksi takdirde her gün deniz kazaları olur haberiniz olsun. Yani bundan sonra ciddi bir hükümetin programı o çılgın kanal denen kanalın yapılmasıdır. Onu aklı başında jeologlar Celal Şengör gibileri evet diyorlar, bu iş lazım diyorlar. 



BOĞAZ  TRAFİĞE MÜSAİT DEĞİL 
Çünkü İstanbul boğazları milletler arası bir trafiğe müsait değildir. Lozan ve Montrö zamanında buradan geçen gemilerin yoğunluğu yüzde 1’in de altında. Bu hacmi kaldıramaz. İstanbul’un nüfusu 1 milyondu boğaz işlemiyordu zaten. Şimdi bizim okuldan bile motor kalkıyor sabah akşam karşıya. Servisle taşıyacak halimiz yok. Her yakada 10’ar milyon adam yaşıyor” dedi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, söyleşi sonunda Beylikdüzü tarih kitabını hediye etti.

Atatürk Havalimanı’na patlayıcı kalkanı  
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kararıyla yurtdışından getirtilen, katı, sıvı ve tabaka patlayıcıları tespit etme özelliğine sahip cihazın Atatürk Havalimanı'na kurulumu bugün tamamlanacak. ABD'li L3 Güvenlik Sistemleri Şirketi tarafından dünyada en ileri teknoloji kullanılarak üretilen tomografi cihazı, hafta içinde Atatürk Havalimanı'nda kullanılmaya başlanacak. Cihaz havayolu güvenliğini artırırken yolculara da rahatlık sağlayacak.   

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181