Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi inşaatı tam gaz
Büyükşehir Belediyesi’nin eski binaları yıkarak sil baştan yerinde projelendirdiği ve geçtiğimiz ekim ayı içerisinde temeli atılan Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi’nde katlar hızla yükseliyor.

Başkan Recep Altepe, Bursa’nın hemen her alanda gelişmesi ve Türkiye’ye lokomotif olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, bunlardan en önemlisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan çalışmalar olduğunu kaydetti. Kalkınma ve gelişme yolunda en önemli ihtiyacın eğitim kalitesinin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “İlim ve irfan yuvası okullarımızın yenilenmesi, yeni okulların yapılması ve ihtiyaç bulunan tüm alanlarda Milli Eğitimin eksikliklerinin bir bir giderilmesi için Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Özellikle Bursa merkezdeki okullar, köklü eğitim kurumlarının desteklenmesi ve yenilenmesi Büyükşehir Belediyemizin katkıları sonucunda gerçekleşiyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım’da yer alan Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi’nin de yine marka okullar kapsamında ele alındığını ve sil baştan yenilendiğini kaydetti. Eski binaları yıkarak geçtiğimiz ekim ayı içerisinde yeni okulun temelini attıklarını hatırlatan Başkan Altepe, inşaat tamamlandığında imam hatip lisesinin Bursa’nın en prestijli binalarından birine sahip olacağını vurguladı. Yarım asır hizmet veren eski binaların yerine kaliteli ve çağdaş, yepyeni spor salonları, derslikler, laboratuvarlar ve yurtlar planlandığını kaydeden Başkan Altepe, okul alanın Yıldırım Belediyesi’nin de bulunduğu Bayrak Meydanı’yla bütünleşeceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan inşaat çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirten Başkan Altepe, “Şu anda katlarımız yükseliyor. Hedefimiz burayı 2017 ortalarında tamamlamak. Onun için yoğun çaba sarf ediyoruz. Çalışmalar tamamlandığında inşallah güzel bir eser ortaya çıkacak. Başta imam hatip camiamıza, eğitim dünyasına, insanımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181