Bursa yeni metro projeleri!
Birçok kişinin merak ettiği Bursa yeni metro projeleri detaylarını sizler için araştırdık.

Bursa yeni metro projeleri kapsamında raylı sistem hatlarını iki katına çıkaracak olan Ulaşım Ana Planı oy birliği ile kabul edildi. 2035 yılında öngörülen 4 milyon nüfusa hizmet edecek şekilde planlanan Bursa yeni metro hatları Ulaşım Ana Planı kapsamında mevcut 2 hatta ilave olarak 2 yeni metro hattı daha inşa edilecek. Bu projeler tamamlandıktan sonra raylı sistem uzunluğu 54,6 kilometreden 114,4 kilometreye çıkarılmış olacak.

İşte Bursa'da yeni metro projeleri listesi;

Çalı-Acemler-Gürsu metro hattı
28,8 kilometre uzunluğa sahip olan Çalı-Acemler-Gürsu metro hattı Çalı-Acemler-Gürsu metro hattında 23 istasyondan oluşacak.

Çalı-FSM-Demirtaş metro hattı
Çalı-FSM-Demirtaş metro hattında 17 istasyondan oluşacak olan Çalı-FSM-Demirtaş metro hattı 20,7 kilometre uzunluğa sahip olacak.

Emek-Arabayatağı metro hattı Şehir Hastanesi ile birleştirilecek
22,7 kilometrelik Emek-Arabayatağı metro hattı Şehir Hastanesi ile birleştirilecek. 4,9 kilometre uzatılacak olan 24 istasyonlu Emek-Arabayatağı metro hattına 4 istasyon eklenecek.

Üniversite-Kestel metro hattı Görükle'ye uzatılacak
43 kilometre uzunluğa sahip olan Üniversite-Kestel metro hattı Görükle'ye uzatılacak. 12 kilometre uzatılacak olan Üniversite-Kestel metro hattına bu kapsamda 9 yeni istasyon eklenecek. 

Bursa yeni metro projeleri detaylarını sizler için derledik. Bursa yeni metro durakları ve Bursa raylı sistem projeleri ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181