Çalışırken lüks ofisleri tercih ediyoruz!
Türkiye'nin gayrimenkul pazarındaki canlılık, verilere yansımaya devam ediyor. Gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman&Wakefield (C&W) tarafından yeni açıklanan "Türkiye Gayrimenkul Pazarı Raporu" bunu dikkat çekici şekilde ortaya koydu. Bu kapsamda toplam A sınıfı ofis arzı, 2015 sonunda yüzde 11 artışla 4 milyon 720 bin metrekareye ulaştı. En fazla arz girişinin gerçekleştiği bölgeler Ataşehir ve Maslak. Boşluk oranı ise yeni tamamlanan projelerle birlikte yüzde 16,5 düzeyinde. Halen inşası devam eden 1 milyon 670 bin metrekare yeni ofis alanı var.

2016 sonunda ise toplam A sınıfı ofis arzının 5,5 milyon metrekare olması bekleniyor. Gayrimenkul sektörüyle ilgili yeni yıl tahminlerini de açıklayan C&W Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, şu noktaya dikkat çekti:

"Ekonomik politikalar ve reform beklentilerindeki belirsizlik yatırımı geride tutabilir. Ancak yurtiçi talebin orta vadede büyümenin temel lokomotiflerinden biri olmaya devam etmesi bekleniyor. Kur dalgalanması bazı mal sahipleri ve perakendeciler için endişe yaratmakta olup, sabit kurlu kira uygulamaları yaygınlaşabilir."

Memleketin dağı taşı AVM
 oluyor

Rapora göre 2015 sonu iti
barıyla toplam AVM sayısı 368'e ulaştı.Kiralanabilir alan da 10,7 milyon metrekare oldu. Rapora göre 3 yıl içerisinde yaklaşık 2,1 milyon metrekare. AVM arzı girişi olacak. AVM sayısı da 418'e çıkacak. 

Bugün Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181