Çanakkale Köprüsü ne zaman yapılacak?
Başbakan Binali Yıldırım’ın müjdesini verdiği Çanakkale Köprüsü ile mega projelere bir yenisi daha eklenecek. Çanakkale ve çevresini heyecanlandıran projenin etkileri hissedilmeye başlarken, yapım çalışmaları henüz başlamış değil. Peki Çanakkale Köprüsü ne zaman yapılacak?

Çanakkale Köprüsü ne zaman yapılacak?
Başbakanlıktan onayı çıkan Çanakkale Köprüsü projesinin temeli Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü'nde 18 Mart 2017 tarihinde atılacak. Emlak fiyatlarını ciddi oranda arttıran ve feribot sırası beklemekten bunalanları sevindiren Çanakkale Köprüsü'nün kuleler arası açıklığının 2023 metre olacak ve 2023 yılına kadar hizmete girecek.

Çanakkale dışından da yatırımcıların radarına giren bölgede arsa bulmak oldukça zorlaştı. Çanakkale Köprüsü'nün yapılacağı boğazın genişliği 3 bin 600 metre, 800'er metre de kara tarafından içeriye girilecek ve köprünün 3 bin 23 metre asma bölümü olacak.

Tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olacak köprü ile çevre bölgelerde olası nüfus artışı için altyapı çalışamaları da hızlandı.

Çanakkale Köprüsü nereye yapılacak?

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181