Cityscape'den ev almak %20 daha ucuz!
Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı dün kapılarını açtı. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 26 Mart'ta sona erecek fuarda bireysel yatırımcılar için avantajlı koşullarda satış yapıldığı belirtildi. Pek çok firmanın stantlarmda kişiye özel ödeme planı hazırladığı ve fuara özel yüzde 20'ye varan indirimler uyguladığı ifade edilirken, peşin alımlarda indirimlerin daha yüksek oranlara çıktığı kaydedildi. 10 bine yakın ziyaretçi çekmesi beklenen Cityscape Turkey'e katılan firmalar arasında Emlak Konut, TOKİ, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Sur Yapı, Ofton ve Sinpaş da var.

60 civarında ülkeden bin 500'ü yabancı olmak üzere toplam 3 bin 300 yatırımcının önkayıt yaptırdığı fuarda yüzde 90'ı Türkiye'den olmak üzere, toplam 7 ülkeden 67 şirkete ait projenin tanıtım ve satışı yapılıyor. Bazı firmalar ise projelerini ilk defa bu fuarda sergiliyor. Açılışta bir konuşma yapan Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, fuarın ilk gününün beklentilerinin de üzerinde bir ilgiyle geçtiğini dile getirdi. Cityscape'i Türkiye'ye taşıyan ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen de söz konusu organizasyonla Türkiye gayrimenkul sektörünün markalı bir gayrimenkul fuarına kavuştuğuna dikkat çekti.

Bireysel yatırımcıların yanı sıra yerli ve yabancı kurumsal yatırımcıların da katıldığı, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Cityscape daha önce Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da da düzenlenmişti. Cityscape'in ilk organizasyonu 2001 yılında yapılmıştı.

Türkiye hala güvenli liman
Fuara özel % 10 indirim ve peşin ödemeye ek %10 indirim yapan Sur Yapı'nın başkanı Altan Elmas, "Katılımın yüksek olması, Türkiye'nin hâlâ güvenli liman olduğunu gösteriyor" dedi.

3 boyutlu gözlükle tanıtım
DKY inşaat toplamda 410 milyon TL'ye mal olacak DKY Sahil ve DKY Cadde projelerini fuarda tanıttı. Şirket, geleceğin satış deneyimi olarak gösterilen '3 boyutlu sanal gerçeklik gözlüğü (VR)' ile projelerindeki dairelerin detaylarını katılımcılarla paylaştı. Bu uygulama ilk olarak DKY On Kağıthane projesinde başlayacak.

Suudilere 35 milyon TL'lik satış
Varyap-GAP inşaat Ortak Girişimi tarafından Ataşehir'de inşa edilen Metropol istanbul'un ticari ofislerinin lansmanı fuarda yapıldı. Suudi Arabistan merkezli El-Maslak Grubu ile 35 milyon TL tutarında satış anlaşması imzalandı. Şirketin ana kuleden yaklaşık 3 bin metrekarelik 2 kat satın aldığı açıklandı.

Katarlı işadamı 3 katı kapattı
İsviçreli yatırım fonu Viatrans'ın hayata geçirdiği Mecidiyeköy'deki Quasar istanbul da fuarda yer aldı. Viatrans Genel Müdürü Pınar Aybek, Katar'da bir fuarda tanıştıkları yatırımcıyı Türkiye'ye davet ettiklerini, Katarlı işadamının Quasar istanbul'un 3 katında bulunan tüm daireleri satın aldığını anlattı.

Körfez'e blok satış gündemde
Artaş inşaat, Aydınlı Grup ve invest inşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul Park fuarda Körfezli yatırımcıların ilgi odakları arasındaydı. Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Körfez bölgesinden çok sayıda yatırımcının talep gösterdiğini ve blok olarak satın alma yapmak isteyenler olduğunu söyledi.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181