Contemporary Istanbul’un sponsoru; Ferko!
Kurulduğu günden bu yana tıpkı sanat gibi zamandan bağımsız, yenilikçi ve öncü projeler hayata geçiren Ferko, bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan Contemporary Istanbul’un ortak sponsoru oldu. Toplumların gelişiminde sanatın rolünün önemine inanan Ferko, Türkiye’nin en büyük sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary Istanbul’un ortak sponsorluğunu 4 yıl boyunca sürdürecek.

Ferko, Sanat Koleksiyonu’nda yer alan Türkiye’nin en büyük ressamlarından Nejat Melih Devrim’in “Paris”i, Fahrelnissa Zeid’in “Yeşil Kompozisyon”u ve Ömer Uluç’un başyapıtlarından “Nü ve Kedi” ile ünlü İngiliz heykeltıraş Tony Cragg’in “Untitled” adlı eserini de Contemporary Istanbul’da sergileyecek.

Contemporary Istanbul’un Türkiye’nin sanat alanında dünyanın önemli merkezlerinden biri olması yolundaki katkılarını takdirle takip ettiklerini dile getiren Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten; “Ülkemizdeki en geniş kapsamlı ‘modern ve güncel sanat’ etkinliği olan Contemporary Istanbul ile uzun soluklu bir işbirliğine adım atmak bizler için onur verici. Ferko olarak Türkiye’de sanatın gelişmesi ve sanatçıların teşvik edilmesi için gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Contemporary Istanbul, bu yıl 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ‘Contemporary Tehran’ (Tahran’dan Çağdaş Sanat) ve Plugin Yeni Medya Bölümü ile 102 galeriye ev sahipliği yapacak.

Ferko Hakkında:
1990 yılında temelleri atılan Ferko İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ. 25 senelik deneyimi ile gayrimenkul ve turizm sektöründe faaliyet göstermektedir. Ulusal ve uluslararası platformlarda yer alarak varlığını geleceğe taşımayı hedefleyen Ferko, modern tasarım anlayışı ve kaliteli üretimi ile lüks projeler hayata geçirmektedir. 

Ferko’nun Türkiye’de, bugüne kadar yaptığı projeler arasında Kağıthane’de Papirus Plaza, Göktürk’te Gökmahal Residence, Bosphorus Palace Hotel, Kemerburgaz’da Kemermall AVM, Zekeriyaköy Villaları ve İMES Sheraton Four Points yer almaktadır. Levent’te, İstanbul’un en değerli arazilerinden birinde konumlandırılan Signature ve Ilgaz’da doğanın tüm güzelliklerini dört mevsim yaşatacak Mountain Resort & Hotel ise yapımına devam edilen projelerdir.

Ferko İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ., Türkiye’deki projelerinin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan ve Libya'da yol, altyapı, konut, villa, otel, ofis projeleri gerçekleştirmiştir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181