Çuhadaroğlu halka arzında talep toplama bugün başladı!
%50 sermaye artırımı %50 ortak satışı olarak gerçekleşecek halka arzda Şirket’in mevcut 62.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesi 9.250.000,-TL nakit karşılığı olmak üzere 71.250.000,-TL’ye artırılacak, 9.250.000,-TL tutarında ise ortak satışı gerçekleştirilecek. Halka açıklık oranı ise %25,96 olacak. Halka arzın %80’inin yurt içi bireysel yatırımcılara %20’sinin ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildiği Çuhadaroğlu halka arzında birim pay fiyatı 2 TL olarak belirlendi.Halka arz büyüklüğü 37 milyon TL, halka arz sonrası şirket değeri ise 142,5 milyon TL olacak.

Deniz Yatırım liderliğindeki konsorsiyum 10-11-12 Şubat’ta talep topluyor. Konsorsiyumda Deniz Yatırım başta olmak üzere A1 Capital, Asya Yatırım, ATIG Yatırım, Bizim Menkul, Burgan Yatırım, Finans Yatırım, Gedik Yatırım, Invest Az Yatırım, İnfo Yatırım, Meksa Yatırım, Metro Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital, Piramit Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, Tekstil Yatırım, Tera Menkul, Turkish Yatırım, Vakıf Yatırım, Ziraat Yatırım yer alıyor.

Şirket sermaye artırımından sağlanan halka arz gelirini devam eden üretim kapasitesi, makine ve ekipman yatırımlarının tamamlanmasında ve hammadde olarak kullanılan alüminyum külçe tedariğinde kullanacak. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Çuhadaroğlu: “Cirosu ve karı düzenli olarak büyüyen, bu yıl tamamlanacak yatırımlarla büyümesini sürdürmeyi hedefleyen, net finansal borcu olmayan şirketimize yatırımcıları ortak olmaya davet ediyoruz. Her bir ortağımızı Çuhadaroğlu Ailesinin yeni bir üyesi olarak görüyoruz.”

Günlük Alım Emri Uygulaması ile Şirket ortakları tarafından sağlanacak olan ve halka arz büyüklüğünün %40’ına karşılık gelen 14,8 milyon TL kaynak ile 20 işlem günü süreyle, Deniz Yatırım aracılığı ile 500.000 adet halka arz fiyatından ve günlük geçerli alım emri girilecek.

Bir diğer uygulama ise nakit kar payı dağıtımına ilişkin olacak… Şirket; 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 mali yıllarına ilişkin olarak ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanan dağıtılabilir net dönem kârının asgari %30’unun pay sahiplerine nakit olarak dağıtmayı öngörüyor.

Halka arzın künyesi

Halka Arzın Yapısı

Halka arz öncesi sermaye 62 milyon TL
Sermaye artırımı 9,25milyon TL
Ortak satışı 9,25 milyon TL
Birim pay fiyatı 2 TL
Halka Arz Büyüklüğü 37 milyon TL

Halka Arz Sonrası

Sermaye 71,25 milyon TL
Halka açıklık oranı %25,96
Şirket Değeri: 142,5

Halka Arz Tahsisatları
%80 Yurt içi bireysel yatırımcılar
%20 Yurt içi kurumsal yatırımcılar

Halka Arz Konsorsiyumu
Konsorsiyum Lideri: DenizYatırım
Konsorsiyum Üyeleri: A1 Capital, Asya Yatırım, ATIG Yatırım, Bizim Menkul, Burgan Yatırım, Finans Yatırım, Gedik Yatırım, Invest AZ, İnfo Yatırım, Meksa Yatırım, Metro Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital, Piramit Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, Tekstil Yatırım, Tera Menkul, Turkish Yatırım, Vakıf Yatırım, Ziraat Yatırım

Çuhadaroğlu hakkında
Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu tarafından, 62 yıl önce temelleri atılan ve çelik yapı elemanları üretimiyle sektöre adım atan Çuhadaroğlu; 1965 yılından beri ağırlıklı olarak inşaat sektörüne, mimarı uygulamalar için alüminyum kapı, pencere, doğrama üretimi ve uygulaması alanlarında faaliyet gösteriyor.

Kuruluşundan bu yana Türkiye’de alüminyum ve metal sektöründebirçok ilklere imza atan firma, sürekli gelişmek ve iyileşmek değerleri ile ilk silikon cephe, ısı bariyerli çift eksen doğrama, polycarbonat şeffaf örtülü çatı ışıklık, panel sistem imalatı ve uygulaması, cephe sileceği, çift cephe uygulaması gibi özel uygulamaları gerçekleştirmenin yanı sıra; Fransa’da kamu ihalesi kazanan ilk Türk firma, Almanya’da cephe işi alan ilk Türk firma, Türkiye’de ilk bomba, kurşun ve yangına dayanıklı alüminyum kapı pencere ve cephe üreten firma, ilk dikey eloksal yüzey kaplama tesisini kuran grup gibi pek çok ilklere de imza atmıştır.

Ülkemiz kalkınmasının temel dinamiklerini desteklemeyi asli görevlerinden biri olarak gören Çuhadaroğlu, aralarında TS EN 9001'in de bulunduğu kalite belgeleri ile tescillenen üretimi ve yarattığı büyük istihdamla, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayısürdürmektedir.

Yeniliğe açık ve inovatif şirket kültürü, çağdaş yöntemleri kullanan global şirket anlayışı ve teknolojik donanımı ile Çuhadaroğlu, hizmet verdiği tüm alanlarda kalite yönetimi sistemleriyle sürdürülebilirmüşteri memnuniyetini esas almaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında oldukça yüksek bilinirliği olan ve pazar payını sürekli olarak büyüten grup; kalite, güven, rekabetçilik, teknolojik üstünlük, faaliyet alanı çeşitliliği ile şirketlerini geleceğe taşımaktadır.

Çuhadaroğlu; alüminyum profil, ekstrüzyon, toz boya ve eloksal yüzey işlemli alüminyum profilleri, alüminyum kapı, pencere ve cephe sistemleri, otomatik döner ve kayar kapı sistemleri, yangın, kurşun ve bombaya dayanıklı güvenlik sistemleri, alüminyum yapı elemanları, taahhüt ve üretimi ile inşaat sektöründe hizmet vermeye devam ediyor.

Şirket 62 yıllık sektör tecrübesi ile sadece Türkiye’de değil, Azerbaycan, Fransa, Londra gibi pek çok farklı lokasyonda, oteller, okullar, iş merkezleri, hastaneler, konut, kamu binaları, havaalanları gibi pek çok önemli projede yer aldı. Zorlu Levent Ofis ve Ticaret Binası, Fransa’da en iyi ilk 10 proje arasına giren Tour D2 Ofis Binası, Adnan Menderes Havalimanı İlave Terminal Binası, Hachette Basım Evi, City Road Otel, Torun Center Ofis Bloğu ve Yatay Ofisleri, Zac Clichy Batignolles, Ağaoğlu Maslak 1453 Konut Projesi, İstanbulSwiss Otel Yenileme Projesi, Parksa Hilton Otel Dış Cephe işleri son yıllarda yapılan projeler arasında yer alıyor. Londra’nın en önemli 4 projesinden biri olan Montcalm Hotel City Road binası da yine Çuhadaroğlu imzası taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181