Danfoss, İstmarin projesine destek veriyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK bünyesinde Tekne Parkların yapımı ve işletilmesi amacıyla oluşturulan İstmarin projesi, ısıtma ihtiyacını Danfoss ile karşılıyor.

Lobi gibi kat yüksekliği fazla olan bölümlerde fan-coil ve klima sistemlerine kıyasla en verimli ısıtma ancak döşeme ile sağlanabiliyor. Danfoss’un “Elektrikli Döşemeden Isıtma” uygulaması, projenin bina giriş lobilerinde ve mescitlerinde kullanılıyor. Sürekli bir ısı sürkülasyonunun olduğu lobilerde kullanılan bu uygulama ile kazan, pompa, boru gibi ürünlere gerek duyulmadan, o bölgedeki en yakın elektrik panosundan besleme alınabiliyor ve böylece sistem en hızlı ve en kolay şekilde kuruluyor. Danfoss, bu bölgelerde çalışan veya bekleyen kişilerin en verimli biçimde ısınmasını sağlıyor.

Kısmi yük durumunda otomatik olarak balanslanmamış sistemlerde artan basınç farkı ise HVAC sistemlerinde bir takım bozukluklarla birlikte enerji sarfiyatına sebep olurken, Danfoss’un basınçtan bağımsız otomatik balans ve kontrol vanası AB-QM ise tek vana kullanımı ile basınç farkı, debi ve sıcaklık kontrolünü bir arada sağlıyor. Danfoss AB-QM kombine balans vanaları, ihtiyaca uygun olarak balanslanmamış sistemlere kıyasla, yüzde 20 ile yüzde 30 arasındaki oranlarda enerji maliyetlerini düşürüyor.

İstmarin projesinde fan-coil ile ısıtma ve soğutma tesisat sisteminde Danfoss’un AB-QM modeli balans ve kontrol vanaları kullanılacak. Her bir fan-coil ünitesinde kullanılacak olan AB-QM kombine vanalar, tesisatın hiçbir yerinde başka balans vanası kullanmaya gerek bırakmadan tesisatın tümünde otomatik balanslama sağlayacak.

Danfoss AB-QM kombine vanalar mekan içerisindeki ihtiyaca uygun balanslama sağlamanın yanı sıra, oda termostatlarından alacağı sinyal ile istenilen sıcaklığa ulaşan mekanlarda ısıtma/soğutmayı durdurarak hem konfor hem de tasarruf sağlamış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181