Deprem profesöründen İznik depremi açıklaması!
Türkiye’nin en önemli deprem profesörlerinden İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan 01 Ekim 2015 tarihinde Bursa İznik gölünde meydana gelen deprem hakkında www.emlaksayfasi.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

Bursa’nın İznik ilçesinde gerçekleşen ve büyüklüğü 1,7 olarak açıklanan deprem başta İznik olmak üzere tüm Bursalılarda korkuya neden olmuştu. İznik gölünün 16 kilometre altında meydana gelen deprem hakkında açıklama yapan Prof.Dr.Övgün Ahmet Ercan, bu büyüklükte bir depremin oldukça doğal olduğunu ve herhangi yeni bir depreme öncülük etmesinin söz konusu olmayacağını söyledi. Dünya’nın her yerinden bu denli yer hareketlerinin yaşandığını ifade eden Ercan; “İznik’teki yer hareketi için deprem dememiz bile doğru değil. Biz bunlara depremcik diyoruz. Üstelik yerin 16 kilometre altındaki bir hareket için yeni deprem senaryoları üretilemez. Kaldı ki bu büyüklükteki bir depremcik kendi içinde olmuş ve bitmiştir. İznik ve Bursa halkı bu konuda herhangi bir endişeye kapılmasın, bu depremcik yeni bir deprem üretemez” dedi.

Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan; “Uyuyan dev bu depremcikle uyanmaz”
İznik merkezli bir depremin en son 981 yıl önce olması ve bu bölgede yer alan fay hattı için “uyuyan dev” harekete mi geçiyor sorusuna da yanıt veren Prof.Dr.Övgün Ahmet Ercan, bu şiddette bir yer hareketinin yeni uyuyan devi uyandıramayacağının altını çizdi.

Ercan; “ İznik’teki depremcik uyuyan dev diye tabir edilen fayı uyandırmak için yeterli büyüklüğe sahip değil. Üstelik gölün kilometrelerce altındaki 1,7 büyüklük için bunu söylememiz asla söz konusu olamaz” dedi.

Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181