Dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek sorusunun cevabı şu şekilde; 13 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ilanı ile duyurulan karar doğrultusunda döviz cinsinden yapılan kiralamalar kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde Türk Lirası cinsinden yeniden düzenlenecek.

"Türk Parası Kıymetini Korumu Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" kapsamında yapılan düzenlemeler Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylarak yürürlüğe girdi.

Hükümleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütücek olan karar ile Türkiye’de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarında menkul ve gayrimenkul alım satım, menkul ve gayrimenkul kiralama yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak.

Dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek sorusu ile ilgili Resmi Gazete'de yer alan madde şu şekilde; "Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde, daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bulunan bedeller, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenir"

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181