Dubai Cityscape Global'e 26 Türk firması katıldı!
Dünya'nın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Global 2016, bu yıl 41 bin metrekare alan üzerinde toplam 272 firmanın katılımıyla yapıldı. 6-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşen fuarda 2 bin 700 metrekarelik alanda 26 Türk firması yer aldı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ardından yapılan ilk yurtdışı organizasyon olma özelliğini de taşıyan fuara, yabancı yatırımcının Türkiye'ye duyduğu güven damgasını vurdu. Türk gayrimenkul sektörünün dev firmalarının temsilcileri, her yıl katıldıkları organizasyona bu kez sıcak satış yapmak için değil, normalleşme sürecini anlatmak amacıyla katıldıklarını belirtti. "Yatırıma tam gaz devam ediyoruz. Türkiye'nin gücünü dünyaya gösteriyoruz" mesajını veren sektör temsilcileri, standlarma Türk bayrağı asarak adeta gövde gösterisi yaptı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GİBİ ÇALIŞIYORUZ
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Cityscape'e satış yapmak için değil, Türkiye'de yaşananları anlatmaya geldiklerini vurguladı. Dubai Emiri Şeyh El Maktum ve Abu Dabi Kraliyetinden Nahyan ailesiyle görüştüğünü anlatan Ali Ağaoğlu, "Dışişleri Bakanlığı gibi çalışıyoruz. Herkese Türkiye'yi anlatıyoruz. Buradaki yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapmaya çok hevesli" dedi.

BİZİ ORTADOĞU'NUN KALESİ GÖRÜYORLAR
Yabancı yatırımcının hain darbe girişiminin başarısız olmasına çok sevindiklerini anlatan Ağaoğlu, "Körfez yatırımcıları Türkiye'yi Ortadoğu'nun kalesi olarak görüyor. Darbenin başarısız olmasına bizden daha çok sevinmişler. 'Darbe olsaydı, domino etkisiyle Ortadoğu'yu da bitirirdi' diyorlar" şeklinde konuştu.

EL ELE OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK
Fuarda umduklarından fazla ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da bu yıl sıcak satışı hedeflemediklerini belirterek, "Bu sene amacımız hain darbe girişiminden sonra hep beraber burada elele olduğumuzu göstermek. Yabancı yatırımcılara normalleşme sürecini, ekonomimizin gücünü ve Türkiye'ye olan inancımızı anlatıyoruz. Onlar da zaten bunu biliyor. 'Biz Türkiye'yi biliyoruz, bunu geçin projelerinizi anlatın' diyorlar. Batı'daki olumsuz algıdan daha farklı bir algı var. Bu da bizim adımıza sevindirici" dedi.

Seda TABAK/Sabah Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181