'Dünya tarihine geçen bir köprüye ev sahipliği yapıyoruz'!
Dilovası Kaymakamı Harun Şahin, köprünün bölgeye çok olumlu etkilerinin olduğunu vurgulayarak, köprünün en net görülebildiği yer olan Dilovası'nda arsa ve konut fiyatlarının arttığını belirtti. Bu bölgeye çok büyük insan akışı olacağına işaret eden Şahin, şunları söyledi: Köprünün hemen yanına AVM'ler yapılıyor. Buradaki AVM'de tahmin ediyorum 1000'e yakın personel çalışacak. Bu istihdam da bizim mahallerden temin edilecek. Ayrıca Dilovası'nda sadece 5 tane OSB var. Gebze, hatta Tuzla'yı bile sayarsak 20'ye yakın OSB bu bölgede. Gebze ve Dilovası artık doyuma erişmiş ve sanayi parseli fiyatlarının da çok yüksek olduğu, sanayicinin artık ciddi olarak sıkıntı çektiği bir bölge. 



KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI ŞART 
Gebze Belediye Başkanı Adnan Kösker ise bölgenin tarihi acıdan da önemli bir yer olduğunu, Fatih Sultan Mehmet'in bu bölgeye değer verdiğini, Osmanlı'nın da kuruluşunun buradan başladığını bildirdi. İzmit Körfezi'nin gerdanlığını, vatandaşların ciddi anlamda önemsediğine işaret eden Kösker, "Hiç buradan geçmeyecek vatandaş bile ilgili. Çünkü Eskihisar sahil kent Sahilimiz var. Aksamları vatandaşlar orada çayını içerken, Kocaelinin ışıklı boğaz köprüsünü görecek. O çayın keyfi farklı olacak. İstanbul Boğazı'nı aratmıyor. Yazın mükemmel bir manzara var. İstanbul ve diğer illerde yaşayan vatandaşlarımızın görmek istediği bir alan haline gelecek. Ayrı bir güzelliği var" dedi. Kösker, Gebze'nin Kocaeli'nin en pahalı konut ve arsalarının bulunduğu yer olduğunu, arsa üretemediklerini, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.



YALOVA'YA DA OSB MÜJDESİ!
Yalova'da OSB kurulacağını aktaran Kösker, "Gebze'deki OSB'lerden ciddi anlamda Yalova OSB'ye bir geçiş de olacak. Çünkü Gebze'de yer kalmadı. Gebze'deki sanayici, büyüyen tesislere, yeni yatırımlar yapamadıkları için yeni alan arayışları içerisinde, yeni yatırımları içerisinde. Bunun için en yakın yer bu köprüden sonra Yalova olacak. Bu köprü hem bir şehrin ekonomik gelişimi hem de kalkınmasını sağlayacak. Köprü bütün sorunların çözümünde katkı sağlıyor" diye konuştu.



Akşam Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181