Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid,kalbine yenik düştü!
Dünyanın pek çok farklı kentinde tasarladığı yapılarla tanınan Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, dün 65 yaşında hayatını kaybetti. Mimarın bronşit hastalığından dolayı tedavi gördüğü Miami’deki hastanede kalp krizinden öldüğü açıklandı.

1950’de Bağdat’ta doğan mimar, Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde Matematik Bölümü’nü bitirdikten sonra Londra’da mimarlık eğitimi aldı. 1980’de kendi mimarlık ofisini açan Hadid, yaşamı boyunca tasarımlarıyla uluslararası başarılar elde etti ve çok sayıda ödül kazandı. Çin’in Guangzhou kentinden Glasgow’a dek dünyanın her yerinde tasarladığı binalar bulunan Zaha Hadid’in en önemli işlerinden biri 2012’de Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları için tasarladığı Aquatics Centre adlı yapıydı.

İlk Riba’lı kadın
2015’te İngiltere’nin mimarlar odası Royal Institute of British Architects, kısa ismiyle Riba, mimar Zaha Hadid’e altın madalya vermişti. Böylece ilk kez bir kadın mimar bu ödüle layık görülmüştü. Riba’nın başkanı Jane Duncan, Hadid’den “Mimari alanında müthiş ve dünyaya etki etmiş bir güç sahibi” diye bahsetmişti 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181