Dünyanın lüks caddelerinde kiralar yüzde 35 arttı!
Cushman & Wakefield’in dünyadaki alışveriş merkezlerini incelediği rapora göre, 2015 yılında küresel belirsizliğe rağmen bütün dünyadaki ana caddelerde kiralar yüzde 35 oranında arttı.

En büyük artış Dublin’deki Grafton Street’te gerçekleşirken en büyük düşüş ise St. Petersburg’daki Nevsky Prospeckt caddesinde oldu. 2015 yılında İstanbul’daki üç önemli caddede ise neredeyse hiç artış olmadı.

AVM’lerin sayısı ne kadar artarsa artsın hem perakendeci hem de tüketici için alışveriş caddelerinin yeri ayrı... Perakendecilerin çoğu popüler alışveriş caddelerinden birinde prestij mağazası açmak için birbiriyle yarışıyor. Üstelik bu sadece Türkiye’ye özgü bir durum değil.

Tüm dünyada alışveriş caddeleri popülerliğini korumaya devam ediyor. Cushman & Wakefield’ın dünyadaki ilk 500 ana alışveriş caddesini inceleyerek hazırladığı rapora göre, 2015 yılında küresel belirsizliğe rağmen bütün dünyadaki ana caddelerde kiralar yüzde 35 oranında arttı.

Cushman & Wakefield’ın Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi Perakende Müdürü Justin Taylor, gelişmiş ekonomilerde yaşanan ilerleme, istihdam potansiyelinin artırılması, reel maaşların yükseltilmesi gibi nedenlerden dolayı perakende sektörünün büyümeye devam ettiğini söylüyor.

Avrupa-Ortadoğu-Afrika bölgesindeki alışveriş caddelerinde yıl içinde orta düzeyde bir kira artışı yaşandığına dikkat çekilen rapor, bunun nedenini arzın az, talebinse yüksek olmasına bağlıyor. Ayrıca perakendecilerin gelecekte büyümek üzere en iyi lokasyonları elde tutmak amacıyla daha yüksek kiralar ödemeye razı olması da caddelerin popülerliğini korumasında etkili oldu.

Ekonomist

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181