Ebru Özdemir, iş hayatını Atılım Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı!
Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 'Lider Öyle Olmaz Böyle Olur' kitabının yazarı Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sevinç Engin'in düzenlediği 'Liderlik ve İş Dünyası' konulu konferansın bu ayki konuğu oldu.

İş hayatını, Atılım Üniversitesi öğrencileriyle paylaşan Ankaralı Ebru Özdemir, daha sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtlayıp, bazı tavsiyelerde bulundu. Bir öğrencinin, inşaat sektörüyle ilgili, "Her yerde inşaat görüyoruz. İnşaat sektörünün biteceğine mi inanıyorsunuz, yoksa böyle devam mı edecek" şeklindeki sorusuna Özdemir, özetle şu yanıtı verdi:

BÜYÜME ORANI YETMİYOR
"Konut sektöründe bir sorun var. Benim konuştuğum konutçularda bir stok başlamış durumda. Çünkü insanlar yüksek faiz oranları nedeniyle 'bekle gör' politikasına girmiş durumda. Konut sektörü, sattıkça kendi kendini finanse ediyor. Satıyorsunuz, oradan aldığınız parayı bir sonraki projeye yatırıyorsunuz. Türkiye'deki yüzde 2.9 büyüme bize yetmiyor. Türkiye'nin her sene yüzde 5, yüzde 6 büyümesi lazım. Böylece büyümeden yaratılan, kazanılan fonların bu konutlara gitmesi lazım. Bu yüzden ben konut sektöründe bir miktar sıkıntı olabileceğini düşünüyorum."

SERMAYEDAR ÇEKMENİZ LAZIM
Özdemir, "Girişimcilere tavsiyeleriniz neler olur" sorusuna ise, "Eğer bir şirket kuracak sermayeniz yoksa, yanınıza bir takım sermayedarlar çekmeniz lazım. KOSGEB, TOBB'un girişimcilik kurulları var. Onlarla temas etmek lazım. Tanıdıklar önemli, STK'lar önemli, çevre çok önemli. Üniversiteden 5 sınıf arkadaşım şu anda benimle çalışıyor" diye yanıtladı. 

Hürriyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181