Emaar Grup'tan Tema Park için uluslararası ortaklık!
Rixos Grup tarafından Antalya Belek'te hayata geçirilen ve ilk etabı mayısta açılacak olan Tema Park projesi 'The Land of Legends-Efsaneler Diyarı' uluslararası yatırımcıların da radarına girdi. Edinilen bilgilere göre Dubai merkezli Emaar Grup, projeye yüzde 50 ortaklık için Rixos ile masaya oturdu. Mohammed bin Rashid Al Maktoum'un yakından takip ettiği öğrenilen projenin ortaklık görüşmelerinde son aşamaya gelinmiş. Üç etaptan oluşan ve 1.2 milyon TL'ye mal olan projede ortaklık için imzaların bir aya kadar atılması bekleniyor. Antalya turizmine ilave 1 milyon turist kazandırması hedeflenen projenin 2021 yılında tamamlanması hedefleniyor.

76 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE
Belek'te 639 bin 110 metrekare alan üzerine inşa edilen Rbtos Tema Park, yaklaşık 76 futbol sahası büyüklüğünde alanı kapsıyor. 4 bin kişinin istihdam edildiği projenin otel ve eğlence parkını kapsayan ilk etabı tamamlandı. Mayısta açılacak olan ve 'The Land of LegendsEfsaneler Diyarı' ismi verilen ilk etap, işletmesinden odalarına kadar tamamen çocuklara özel tasarlandı. 5 yıldızlı otel 200 oda, farklı büyüklüklerde 31 süit ve 4 bedensel engelli odasından oluşuyor.

İçinde 5D sinema buluna otelin her odasında çift ekranlı LED TV ve PlayStation yer alıyor. Özel teknolojiler kullanılarak simülasyon, animasyon gibi sanal ortamların yaratılacağı ve gösterilerin yapılacağı otelin farklı bir tatil konsepti bulunuyor. Aqua parkında 55 adet su kaydırağı bulunan eğlence parkında ise sanatları atölyeleri, bisiklet ve kaykay alanı, yürüyüş parkuru, çeşitli aktiviteler için gösteri alanları bulunuyor.

TÜM ETAPLAR 2021'DE BİTECEK
Projede su parkının yer aldığı ikinci etap çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi. 2017 sonunda ikinci etabının tamamlanması hedeflenen projeyle Antalya turizmine ilave 1 milyon turist kazandırılması hedefleniyor. Projenin üçüncü etabında ise kalan birimler tamamlanacak. Tamamının 2021 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenen tesis, tam kapasite çalışmaya başladıktan sonra bin 100 kişiye hizmet verecek.

Betül ALAKENT/Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181