Emlak Bankası ne zaman açılacak?
3 Haziran 1926’da Atatürk’ün talimatı doğrultusunda 20 milyon TL sermaye ile kurulan ve daha sonra ​2001 yılından tasfiye kapsamına alınan Emlak Bankası ne zaman açılacak sorusunun detayları henüz netlik kazanmadı.

Emlak Bankası ne zaman açılacak ​sorusunun cevabı belli olduğu zaman 'emlaksayfasi.com.tr' adresinde yer alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Emlak Bankası'nın yeniden aktif hale getirileceği duyuruldu. Çalışmaların devam ettiği bankanın açılması için başvurular ve talepler sürüyor.

16 yıl önce tasfiye edilen Emlak Bankası tarihçesi şu şekilde; 1953 yılında ödenmiş sermayesi 300 milyon TL’ye çıkarılan banka, AnkaraYenimahalle, Ankara-Telsizler, İstanbul-Levent, İstanbul-Koşuyolu İstanbul-Emekli Subay Evleri, İstanbul-Ataköy,İzmir-Denizbostanlısı, Edirne-Mimar Sinan, Eskişehir-Yunuskent, Urfa, Çankırı ve Diyarbakır konutları projelerini inşa etti. Ayrıca banka bu süre zarfında Ankara Türk Ocakları Merkez Binası, Merkez Bankası Binası, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Milli Savunma Bakanlığı Konutları, TRT Sitesi, Devlet Mahalleleri, TBMM Lojmanlarını da hayata geçirdi.

Emlak Bankası son yıllarında ise İstanbul-Ataköy, Ataşehir, Bahçeşehir, Mimaroba, Sinanoba, Ankara-Bilkent, Elvankent, Konutkent, İzmir-Gaziemir, Mavişehir gibi projeleri gerçekleştiren banka, konut, dış ticaret ve denizcilik sektörlerine yoğunlaştı. Fakat 3 Temmuz 2001 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile, Emlak Bankası’nın bankacılık yapma yetkisi sona erdirildi ve tasfiye kapsamına alındı.

Emlak Bankası ne zaman açılacak ​sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181