Emlak Bankası resmen kuruldu!
Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda Emlak Bankası resmen kuruldu.

Emlak Bankası kurulmasına ilişkin resmi Gazete ilanı şu şekilde;
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:
Kurulun 26.02.2019 tarihli toplantısında, 26.02.2019 tarih ve 43890421-101.01.01-E.3768 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.
5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10 uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7 nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açılması yönünde talimat verilen Emlak Bankası faaliyete başlıyor. Türkiye'de katılım bankası olarak hayata geçecek olan Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. ilk olarak 3 Haziran 1926’da Atatürk’ün talimatı doğrultusunda 20 milyon TL sermaye ile kurulan "Emlak Eytam Bankası" olarak faaliyete geçmişti. Yeniden faaliyete başlayacak olan Emlak Katılım Bankası'nın ilerleyen zamanda şubeleşmesi hedefleniyor.

Emlak Bankası Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

Emlak Bankası açıldımı sorusu ile ilgili gelişmleeri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Emlak Bankası nedir sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181