“Emlak Yasası’nı umutla bekliyoruz”
Geleneksel ‘Share Türkiye’ sohbetlerinin bu yılki konuşmacıları arasında yer alan ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu; hem gayrimenkul danışmalık sektörünü anlattı, hem de kişisel, samimi düşünce ve deneyimlerini paylaştı.

Kişisel gelişim ve networking amaçlı gerçekleşen SHARE sohbetlerinin 6’ncısı 13 Şubat Cumartesi günü gerçekleşti.Kontenjanı 100 kişi ile sınırlanan etkinlikte konuşmacılar iş deneyimlerini paylaştılar.

Tüm gün süren ve dokuzkonuşmacının yer aldığı etkinlikte;ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu da sektörelve kişisel paylaşımlara yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Gayrimenkul danışmanlığı ve girişimcilik konusunda tecrübelerini anlatan Ekşioğlu, ERA’nın hikayesini de katılımcılar ile paylaştı.

‘SHARE Türkiye’ sohbetlerinde ERA’nın faaliyetlerini ve gayrimenkul danışmalık sektörünü anlatan ERA TürkiyeYönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, etkinlikte kişisel, samimi, gerçek duygu, düşünce ve deneyimlerini paylaştı.

“Emlak Yasası’nı umutla bekliyoruz”

Ekşioğlu yaptığı konuşmada, Türkiye'de yıllık 150 milyar dolarlık bir gayrimenkul işlem hacminin söz konusunu olduğunu ve bu paralelde 6 milyar dolarlık bir hizmet bedel pazarı bulunduğunu söyledi.Pazarın çok büyük olmasıyla birlikte, özellikle bu işi bir işletim sistemi ile yapmak isteyenler için çok büyük fırsat olduğunu belirten Ekşioğlu, aynı zamanda satışların yüzde 70’inin sahibinden satışlar olduğunu belirtti.

Gayrimenkul danışmanlığı mesleğine standart getirecek olan ‘Emlak Yasası’nı umutla beklediklerini belirten Can Ekşioğlu, tasarının yasalaşırsa, ortalama olarak yıllık 300 milyar dolara yakın gayrimenkul satışının yapıldığı sektöre çeki düzen vereceğini söyledi.

ERA Akademi hakkında bilgi de aktaran Ekşioğlu şunları söyledi: “Girişimciler ERA Türkiye’de, sektörde fark yaratması ve gayrimenkulün bütün türevlerini çalışabilmesini sağlayacak bir eğitim sürecinden geçiyor. Sonrasında konusunda uzman franchise geliştirme departmanı tarafından yapılan iş planları doğrultusunda işe ve bölgeye hakimiyet adına belli süreçleredahil olan girişimciler ayrıca sağlanan gelişmiş teknolojik altyapıyımobil olarak kullanabilme şansına da sahipler.”

Etkinliğin diğer konuşmacıları arasında;DTZ Pamir&Soyuer Yönetici Ortağı FiruzSoyuer, Extensa Genel Müdürü Özlem Gökçe, HPP International Architects Türkiye Direktörü Buğrahan Şirin, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Ortağı Serhan Koçaklı, PwCTurkey Ortağı Ersun Bayraktaroğlu ve Deniz Yatırım BaşekonomistiÖzlem Derici de yer aldı.  

Gazete Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181