Emre Erol Ocak 2016 konut satış rakamlarını değerlendirdi
TÜİK’in yaptığı açıklamalara göre 2016 yılının Ocak ayında Türkiye geneline 84 bin 556 adet konut satışı gerçekleşti. Genel tabloya bakıldığında konut satış rakamlarının 2015 yılında 2014 yılına oranla yüzde 20 oranında artış gösterdiğine dikkat çeken Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol; “Ocak ayında toplam 84 bin 556 konut satışı gerçekleşti, toplam satışın 40 bin 77 konut ilk defa satılırken ve 44 bin 480 konut ise el değiştirdi.İpotekli satışlar ise 2015 yılının Ocak ayına oranla yüzde 20 azaldı. Bu durumun nedenlerinin başında, yükselen kredi oranları ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar sonucu yatırımcının önünü net bir biçimde görememesi geliyor. Gayrimenkul yatırımcıları üzerinde yapılan araştırmalara göre 2015 yılında yatırımcıların yüzde 40’ı yapacakları yatırımlarda maksimum oranda kredi kullanmayı düşünürken, 2016 yılının ilk ayında bu oran yüzde 20’leri gösteriyor. Bu durum da piyasalarda yaşanan belirsizliklerden ötürü azalan güvenin göstergesi. Yıl sonu yapılan yatırımlardan ötürü yeni yılın ilk ayları genelde daha durgun geçer. Rakamlar geçtiğimiz yılın Ocak ayı ile benzerlik taşıyor. Piyasalarda hareketlilik dönem dönem azalsa bile yatırımcı açısından gayrimenkul her zaman güvenli liman olmaya devam edecektir.”

Yabancı konut satışında düşüş
TÜİK’in hazırladığı rapora göre yabancılara yapılan konut satışlarını da değerlendiren Emre Erol; “2015 yılında Türkiye genelinde toplamda 22
bin 830 konut yabancı yatırımcıya satıldı. Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Afganistan ve Rusya Türkiye’ye yatırım yapan ülkelerin başında geliyor. Ocak ayında 1462 kont satışı gerçekleşti. İstanbul, Antalya, Bursa Yalova ve Ankara yabancı yatırımcının ilgisini üzerinde tutan illerin başında geliyor. Rusya ile siyasi anlamda yaşanan gerginliklere rağmen Rus yatırımcı Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Ocak ayında, Rus yatırımcı toplamda 106 konut aldı.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181