En çok maaş Marmara Bölgesi’nde!
Global yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group tarafından Ağustos-Kasım ayları arasında Türkiye’deki bin 387 şirketteki 714 bin 832 çalışana ilişkin toplanan veriler baz alınarak gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de en yüksek maaşı Marmara Bölgesi’nde çalışanlar alıyor.

Hay Group’un yaptığı araştırmada Türkiye’deki tüm şirketlerin maaş piyasası 100 kabul edildiğinde yüzde 101’lik maaş oranıyla Marmara Bölgesi’nde çalışanların en yüksek maaşı aldıkları belirlendi.


Marmara Bölgesi’ni ise yüzde 93 maaş oranıyla İç Anadolu Bölgesi çalışanları izlerken, Ege Bölgesi yüzde 90’lık oranla çalışanların en yüksek maaş aldığı üçüncü bölge oldu.

Türkiye’de bin 387 şirketin 714 bin 832 çalışanını kapsayan “Hay Group Türkiye 2016 Yılı Ücret Artış Araştırması” için 51 farklı sektör değerlendirildi. Raporda Türkiye’deki tüm şirketlerin maaş piyasası 100 olarak kabul edildiğinde, Marmara Bölgesi’nde çalışanların yüzde 101 oranıyla Türkiye’de en çok kazanan kişiler olduğu belirlendi.

Marmara birinci, İç Anadolu ikinci, Ege üçüncü
Marmara Bölgesi çalışanlarını yüzde 93 baz maaş oranıyla İç Anadolu Bölgesi çalışanları izlerken, Ege Bölgesi yüzde 90 ile üçüncü sırada yer aldı. Yüzde 89 maaş oranına sahip Akdeniz Bölgesi’ni yüzde 86 ile Karadeniz Bölgesi takip ederken, yüzde 85 oranıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve yüzde 84 oranıyla Doğu Anadolu Bölgesi son sıralarda bulunuyor.

Karadeniz Bölgesi atak yaptı, Doğu Anadolu Bölgesi geriledi
Hay Group tarafından önceki yıllarda yapılan araştırmalardaki rakamlar baz alındığında Doğu Anadolu Bölgesi’nin son iki yıl içerisinde düşüşe geçtiğini ve yerini Karadeniz Bölgesi’ne bıraktığını görmek mümkün.

Büyük şirketler iş gücünü Anadolu’ya dağıtıyor
Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul, uluslararası firmaların operasyonlarını daha düşük maliyetli bölgelere taşımasına değinerek, Türkiye’de de benzer bir vizyonun oturmaya başladığını belirtti. Çağrı merkezi sektöründe başlayan bu hareketin, diğer hizmet sektörlerine de sıçrayarak, Marmara Bölgesi dışında istihdam edilen nüfusun artmasına büyük katkı sağladığına değindi. Önümüzdeki yıllarda da buna benzer atakların büyük şirketler tarafından operasyon maliyetini düşürmek için yapılacağına dikkat çeken Gökhan Toğrul, bunun Türkiye’de yaşanan istihdam sıkıntısına bir çözüm olabileceğine işaret etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181