Era Gayrimenkul kentsel dönüşüm uzmanları yetiştiriyor!
Gayrimenkul sektörüne standart getirecek olan 'Emlak Komisyonculuğu Yasası'nın çıkmasını umutla beklediklerini söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye'de yıllık 150 milyar dolarlık bir gayrimenkul işlem hacminin söz konusunu olduğunu belirterek, bu paralelde 6 milyar dolarlık bir hizmet bedel pazarı bulunduğunu hatırlattı.

Pazarın çok büyük olmasıyla birlikte, özellikle bu işi bir işletim sistemi ile yapmak isteyenler için çok büyük fırsat olduğunu belirten Ekşioğlu, bu fırsatın doğru şekilde işlerlik kazanabilmesi için de acil olarak 'Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasını beklediklerinin altını çizdi.

"Yasa'nın çıkmasını dört gözle bekliyoruz"
İkinci kez sponsor olduğu '2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Can Ekşioğlu, gayrimenkul danışmanlığı mesleğine standart getirecek olan tasarının yasalaşmasıyla birlikte sektöre çeki düzen geleceğinin altını çizdi. Ekşioğlu "Sektörümüzde uzun zamandır beklenilen Emlak Komisyonculuğu Yasa Tasarısı'nın biran önce kabul edilmesini ve gayrimenkul danışmanlığının artık bir meslek olarak algılanmasını istiyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümdeki aksaklıkların giderilmesinde önemli rol oynayan gayrimenkul danışmanlığının işlevsel hale gelmesi için gayrimenkul danışmanlığı uzmanlığı sertifika programını başlattıklarını söyleyen Ekşioğlu şunları söyledi:

"3 senedir hem kentsel dönüşüm eğitimleri, hem de kentsel dönüşüm konusunda danışmanlık ve aracılık hizmetleri veriyoruz. Kentsel dönüşümde gayrimenkul danışmanlığı çok önemli. Bu yüzden bu desteklerimizi sürdürüyoruz.

Kentsel dönüşüm hukuku, kredi ayağı, piyasa verileri, değerleme gibi eğitimleri uzmanlar tarafından veriliyor. Beş gün süren bir eğitimin ardından yetişen danışmanlarımızın görevleri arasında öncelikle kentsel dönüşüm bölgesindeki hane halklarını bilgilendirmek geliyor. Böylece insanları bilinçlendiriliyor, haksızlığa uğramalarının önüne geçiliyor. Bu nedenle gayrimenkul danışmanlığının kentsel dönüşümündeki yeri çok önemli."


Ticaret Gazetesi



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181