Expo 2016 Antalya için raylı sistem 150 günde tamamlandı!
Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 51 ülkenin katılım sözleşmesi imzaladığı Expo 2016 Antalya kapsamında sadece hafif raylı sistem için yaklaşık 900 milyon liralık yatırım yapılarak, turizm kenti Antalya demir ağlarla örüldü. 20.6 kilometrelik tramvay hattı yapılarak, kentteki raylı sistem miktarı 32 kilometreye çıkarıldı. Raylı sistemin açılışı, 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Expo'ları Türkiye'de gerçekleştirmek için her türlü desteği verdiklerini vurguladı. Bakan Yıldırım, 13 yılda Antalya'ya 15 milyar liranın üzerinde yatırım ve destek sağlandığına da dikkat çekti.

Hat rekor sürede tamamlandı
Expo tramvay hattının 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağına değinen Yıldırım, "Sözleşmesi 450 gün olan Antalya 2. Etap Raylı Sistem Hattını 150 günde tamamladık" dedi.

Akşam 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181