Galatasaray Üniversitesi restorasyonu başlıyor!
Galatasaray Üniversitesi’nin 3 yıl önce çıkan yangında çatısı hasar gören Tevfik Efendi Sahil Sarayı olarak da bilinen binasında restorasyon çalışmalarının 2 ay içerisinde başlatılması planlanıyor. Restorasyon sadece çatıyı değil bütün binayı kapsayacak. Ortaköy’deki 146 yıllık tarihi binanın 22 Ocak 2013 tarihinde çıkan yangında çatısı yanmış, kagir ve ahşaptan oluşan yapı büyük hasar görmüştü. Hasar gören binadaki restorasyon çalışmaları ise yaşanan fikir anlaşmazlıkları sebebiyle uzun süre hayata geçirilememişti. Restorasyon çalışmalarının başlaması için restorasyon projesinde revizyon yapıldı ve proje İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü’nün 14 Ocak 2016 tarihli toplantısında aldığı karar ile onaylandı. Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesi Tevfik Efendi Sahil Sarayı’nda restorasyon çalışmalarının 2 ay içerisinde başlaması bekleniyor.

‘TÜM BİNAYI KAPSAYACAK’
Tarihi yapının restorasyonu ile ilgili Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak, “Restorasyon projesinde bir tıkanıklık söz konusuydu, proje Mart 2014’ten bu yana onaylanmamıştı fakat projede birtakım revizyonlar yapıldı ve tekrar kurula sunuldu. 14 Ocak tarihli koruma kurulu kararı ile de proje onaylandı ve artık restorasyonun başlaması için çalışmalar yürütülüyor” dedi.

Beşiktaş Belediyesi’nden gerekli yapı ruhsatının da alındığını belirten Karsak, “Şimdi elektrik, tesisat projeleri hazırlanıyor. Gerekli işlemler tamamlandığında restorasyon aşamasına geçilecek. Çalışmaların 2 ay içinde başlaması öngörülüyor. Restorasyon işlemleri Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından yürütülecek. Yangın sonrasında binada da hasar oluştuğu için restorasyon sadece çatıyı değil, bütün binayı kapsayacak. Restorasyonun maliyeti de Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından toplanan bağışlardan elde edilecek kaynaklar ile karşılanacak” diye konuştu.

Kurthan DEMİR / GAZETE HABERTÜRK



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181