Gayrimenkul sektörünün nabzı Cityscape'de atacak!
Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarları arasında yer alan Cityscape, bu yıl ilk kez Türkiye'de başlıyor. Özellikle Dubai ile anılan fuar, 24 Mart'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayacak ve 3 gün sürecek. Türkiye'de yapılması için uzun zamandır çaba harcanan fuarda 67 firma projeleriyle yer alacak. 50 ülkeden katılımcıların olacağı fuarda, firmalar fuara özel çeşitli kampanya ve ödeme seçenekleri de sunmaya hazırlanıyor.

'Sıcak satış hedefi'
Cityscape'yi Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, fuarda sıcak satış hedefi de olduğunu belirterek, ayrıca fuarı ziyaret eden yabancılara bazı firmaların proje alanına götürüp projeyi yerinde görme imkanı tanıyacaklarını ifade etti. Sezen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden önemli aile temsilcileri ile yatırım şirketlerinin de fuarı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Cityscape Grup Direktöre Wouter Molman ise Körfez ülkeleri için Türkiye'nin önemli bir yatırım adresi olduğunu dile getirdi. 

'Yatırım yağacak'
Sezen, fuar öncesi 3 bin yabancı yatırımcı ile görüşüp bilgi verdiklerini anlatırken, yabancı yatırımcı ve yerli firmalar için 800'den fazla ikili görüşme ayarladıklarını ifade etti. Sezen, "Şu ana kadar yerli ve yabancı rl 3 bin 133 ön kayıt yaptık. Yabancı yatırımcıların yüzde 47'si 1 milyon dolar üzerinde gayrimenkul alımı istiyor. Bunların yüzde 75'i İstanbul'a yatırım istiyor" dedi. 



İstanbul Ticaret Odası, TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun da fuarı desteklediğini söyleyen Sezen, Dubai'de gerçekleşen Cityscape fuarından daha verimli bir fuar beklediklerini belirtti. Terör olaylarının ardından daha kapsamlı güvenlik önlemleri alındığını aktaran Sezen, gelişini iptal eden yabancı grup olmadığını söyledi.

Fuara özel planlanan fırsatlardan bazıları şöyle:
Eston İnşaat: Eston Şehir Mahallem'de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak.
Ege Yapı: Mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5'e varan indirim uygulayacak.
AKS Grup: Yüzde 25 kar garantisi verdiği 'Focus İstanbul' projesini tanıtacak.
Ofton Elysium: Projelerinde yüzde 13 indirim yapacak.
Sur Yapı: Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulayacak.
Metropol İstanbul: Ticari ofislerini fuarda satışa sunuyor.
DKY İnşaat: DKY Kartal, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde, 'yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde' kampanyası uygulayacak.

Duygu ERDOĞAN/Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181