Gebze Halkalı Banliyö hattı açıldı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatları’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün açılışını yaptığımız bu banliyö hattımız Gebzeden Halkalı’ya baştan sona İstanbul’u kat ediyor. Yaklaşık günlük 1.5 milyon yolcu kapasitesi olacak. Bugün açılan 63 kilometreyle birlikte 233 kilometrelik bir raylı sistemimiz oldu. Ayrıca 284 kilometrelik metro inşaatımız da devam ediyor” dedi.

İstanbul ulaşımında önemli bir rol oynayacak Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatları’nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yapıldı. Kartal Meydanı’nda yapılan törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından makinist koltuğuna geçerek banliyö trenini kullandı.

ERDOĞAN: “TRAFİKTE ÇOK ÖNEMLİ BİR RAHATLAMAYA YOL AÇACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan törendeki konuşmasına, “İstanbul’un bir ucundan, Marmaray’la boğazın altından geçip diğer ucuna kadar giden banliyö tren hattının, ülkemize, şehrimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hattının İstanbul trafiğinde çok önemli bir rahatlamaya yol açacağının altını çizerek, “Gebze-Halkalı banliyö tren hattı, eskiden 185 dakikada kat edilebilen mesafeyi 115 dakikaya indirerek İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul’un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat; saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Bir başka ifadeyle normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu banliyö tren hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak. İstanbul’un tam 10 ilçesi, bu hattı doğrudan kullanma imkânına sahip olacaktır. Toplamda Marmaray’la birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat, diğer metro, tramvay ve deniz hatlarımıza olan entegrasyonuyla da İstanbul trafiğinde çok önemli bir rahatlamaya yol açacaktır.”

ERDOĞAN: “İSTANBUL’U DÜNYANIN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN ŞEHİRLER LİSTESİNDE İLK SIRAYA ÇIKARMAKTA KARARLIYIZ”
İstanbul’u, sadece ulaşımıyla değil; suyuyla, havasıyla, Haliç’iyle, imarıyla, yeşil alanlarıyla her şeyiyle bambaşka bir konuma taşıdıklarını dile getiren Erdoğan, “Hamdolsun, verdiğimiz emeklerin karşılığını, İstanbul’u dünyanın en gözde şehri yaparak alıyoruz. Geçtiğimiz yıl İstanbul’u neredeyse nüfusu kadar turist ziyaret etmişse işte bu sebepledir. Gerçi bu rakam İstanbul’un potansiyelinin çok altındadır. İstanbul’u dünyanın en çok ziyaret edilen şehirler listesinde sekizincilikten ilk sıralara çıkarmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

UYSAL: “DÜNYADA AYNI ANDA EN FAZLA METRO İNŞAATI OLAN ŞEHİR İSTANBUL”
Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise, “İstanbul’da belediyecilik, Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında belediye başkanı seçilmesiyle başladı. Onunla belediyecilik yükseldi. Onunla İstanbul’un şekli değişti. Onunla raylı sistemler başladı. İnşallah başlattığı o hizmetler hızla artarak devam ediyor. Şu anda 170 km kullanılan metro hattımız var. Bugün açılan 63 kilometreyle birlikte 233 kilometrelik bir raylı sistemimiz oldu. Ayrıca 284 kilometrelik metro inşaatımız da devam ediyor. İstanbul şu anda dünyada aynı anda en fazla metro inşaatı devam eden şehir konumunda” diye konuştu.

UYSAL: “İSTANBUL DÜNYANIN LİDER ŞEHRİ OLACAK”
İstanbul’da çok büyük alt yapı ve ulaşım yatırımlarının devam ettiğini kaydeden Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Gebze’den Silivri’ye 100 kilometre uzunluğunda 15 kilometre genişliğinde bir şerit halinde ve kalabalık bir şehir. Yapılan yatırımlarla ulaşım problemi önemli ölçüde çözülmüş oluyor. Bugüne kadar İstanbul’a yapılan Marmaray, Avrasya Tüneli, 3. Köprü ve 3. Havalimanı gibi projelerde gerek Ulaştırma Bakanı, gerek Başbakan olarak Binali Yıldırım’ın imzası var. Ulaşım problemi, alt yapıları çözülen İstanbul dünyada lider bir şehir olacak. 

Bugün açılışını yaptığımız bu banliyö hattımız Gebzeden Halkalı’ya baştan sona İstanbul’u kat ediyor. Yaklaşık günlük 1.5 milyon yolcu kapasitesi olacak. Burada en büyük hizmeti Kartal alacak. Sadece banliyö hattıyla değil Kartal’da bulunan metronun Tuzla’ya uzanan kısmı bittiği zaman ulaşım problemi olmayacak. Açılışını yaptığımız banliyö hattımız kartal ilçemize ve bölge ilçelere hayırlı olsun.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181