Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu ile arsalar yüzde 300 değerlendi!
İstanbul'u İzmir'e bağlayacak olan toplam 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinde inşaat çalışmaları sürüyor. Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'daki açılış törenine hazırlanıyor. Osmangazi Köprüsü sayesinde İzmit Körfezi sadece 4 dakikada geçilebilecek. Böylece hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlanması planlanıyor. İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin toplam yatırım bedeli 9 milyar doları buluyor. Projenin tamamının 2019 yılında tamamlanıp devreye alınması planlanıyor. Gebze'den başlayıp Osmangazi Köprüsü'nden Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa kentlerini izleyerek İzmir'e inen GebzeOrhangazi-İzmir Otoyolu'nun geçtiği araziler her geçen gün değerine değer katıyor.

YALOVA ÖNE ÇIKIYOR
Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, İzmit ve Yalova'da arazi fiyatları son 3 yılda yüzde 100leri, hatta yüzde 300'leri bulan oranda arttı. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, şimdilerde Yalova ve Bursa'mn köylerinde ciddi bir hareketlilik olduğunu, 2019'da tamamlanacak, İzmir'e kadar olan bağlantı yolunun Manisa ve İzmir çevresindeki arazilerde de değer artışı yaratacağını söylüyor. ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, İstanbul-İzmir Otoyolu güzergâhındaki köylerde arazi fiyatlarının, dönümü 5 bin ile 100 bin TL arasında değiştiğini belirtiyor. Gebze'den ziyade Yalova tarafındaki arazileri değerlendiğine de dikkat çeken Baygan, projenin geçeceği alanlardaki tarlaların büyük kısmı imara açıldığını da dikkat çekiyor.

YABANCI ETKİSİ
Proje sayesinde, Yalova ilinin İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük metropollere ulaşımının kolaylaşacağını belirten Yazıcı, çevre illerden Yalova iline doğru olan iç göçün hızlanmasını beklediklerini söylüyor. Yalova'daki gayrimenkul sektörünün de ivme kazandığım belirten Yazıcı, "Bölge 3 yıldır artış trendinde ve arsa fiyatları yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Konut fiyatları Yalova'da yabancıların da ilgi duyduğu bölgelerde son 5 yılda yüzde 100'e yakın artış gösterdi" dedi.

Proje kullanıma açıldığında ikinci bir dalga olarak tekrar fiyat artışları beklendiğini dile getiren Yazıcı, gayrimenkul fiyatlarının ulaşıma kolaylığına ve özelliklerine göre orta vadede yüzde 20-30 bandında değer kazanacağını belirtiyor. Yalova ve Bursa'ya yabancıların 3 yılda yoğun ilgi gösterdiğini belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Gebze- Dilovası'nın geçmişten gelen lojistik sanayi kimliğini katlayarak arttırdığını, Balıkesir'in lojistik açıdan orta vadede önem bir adres olacağını dile getiriyor. Maya, Manisa'da da sanayi alanmda gelişmeler yaşanacağım belirtiyor. Yap-işlet-devret modelli proje Nurol-Özaltın-MakyolAstaldi-Yüksel-Göçay Grubu tarafından yapılıyor.

Gülistan ALAGÖZ/Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181