Gürültü yapan kiracı nereye şikayet edilir ?

Apartman ve site yaşamında en çok sorulan gürültü yapan kiracı nereye şikayet edilir sorusunun yanıtlarını sizler için derledik. Özellikle komşuluk ilişkilerine büyük zarar veren durumların başında gelen gürültü sorunu ve çözümü kat mülkiyeti kanunu, kabahatlar kanunu ve ceza kanunu ile açıklığa kavuşturulmuştur. 

Peki gürültü yapan kiracı nereye şikayet edilir ? İşte yanıtı...

Cezayı kanunları uygulamakla ve sükûneti sağlamakla görevli kolluk güçleri verir. Caddede zabıta, polis ve jandarma bina içinde ise polis ve jandarma yetkilidir.

Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim plânı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. Bu kapsamda herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.

Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel âdete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.

Gürültü yapan kiracının şikayet edileceği yerler şu şekildedir;

- Apartman veya site yönetimi
- Polis veya ilgili kolluk kuvveti
- Cumhuriyet Savcılığı

Ayrıca gürültü yapan kiracı ile ilgili daire sahibine de bilgilendirme yapılarak konu hakkında önlem alması talep edilebilir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181