Herkesi ev sahibi yapacak formül!
İstanbul'da yükselen ev fiyatları orta ve alt gelirlilerin ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Her yıl Türkiye'nin 850 bin konuta ihtiyacı var. İhtiyaç sahiplerinin büyük çoğunluğunu orta ve alt gelir grubu oluşturuyor. Özellikle İstanbul'da konut metrekare fiyatları 3 bin 500 liradan başlıyor. Bu fiyatlarla orta ve alt gelir grubunun ev sahibi olması neredeyse hayal oluyor.

ÖZEL SEKTÖR KAMU İŞBİRLİĞİ
Başakşehir-Kayaşehir bölgesinde konut projeleri yapan Makro İnşaat'm Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, orta ve alt gelirliyi ev sahibi yapacak bir formül önerdi. Ercan Uyan, dar gelirliye ev üretmek için anahtarın özel sektör-kamu işbirliğinde olduğunu söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKI gibi plan yapma yetkisine sahip kamu kuruluşlarmın bu süreçte aktör olabileceğini anlattı.

FORMÜLÜ AÇIKLADI
Ercan Uyan önerdiği formülü açıkladı: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ya da yerel yönetimler, özel sektör ile işbirliği yapsm. Örneğin; Hadımköy, Çatalca gibi yerlerde tarla vasfında metrekaresi 70-100 liraya alanlar var."

MALİYETİ 1350 LİRA
"Terk alanlarla birlikte bunun metrekaresi 150 liraya gelir. Bin 100 lira da inşaat maliyeti. Toplam maliyet metrekare basma bin 350 lira olur. Bu alanlar ihale edilir. Metrekaresi 2 bin 500 liraya satılırsa bin 150 liralık kar var. Bunun bir kısmını inşaatçı alır, bir kısmını TOKİ."

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181