İFM'nin Aralık 2022'ye kadar tamamlanması bekleniyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte bankalar, inşaat şirketleri ve bürokratların katılımıyla İstanbul Finans Merkezi (İFM) toplantısı yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Albayrak, İstanbul'a yakışan finans merkezini en kısa sürede ülkeye kazandıracaklarını bildirdi. Edinilen bilgilere göre, toplantıda Emlak Konut GYO İstanbul Finans Merkezi ile ilgili sunum yaptı. Sunumda projeye bugüne kadar 2.7 milyar lira harcandığını, tamamlanması için de 7 milyar TL maliyet gerektiği bilgisi paylaşıldı. Bakan Albayrak'ın da toplantıya katılan paydaşlara mayıs ayında İFM için yapılacak çalışmaların tamamlanması talimatını verdiği öğrenildi.

HERKES TAŞINACAK
Emlak Konut GYO tarafından hazırlanan sunumda, İFM'nin 31 Aralık 2022'ye kadar tamamlanması öngörülüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın toplantıda tüm kamu mevduat ve katılım bankalarının merkezlerini İFM'ye taşıması gerektiğini belirttiği öğrenildi. Finans kuruluşlarının tek çatı altında toplanması gerektiğini söyleyen Bakan Albayrak, Borsa İstanbul'un da merkezinin İFM'ye taşınacağının bilgisini verdi.

GIDA ENFLASYONU POLİTİKASI UYGULANACAK
Bakan Berat Albayrak, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda"Yapısal Dönüşüm Adımlarımız kapsamında anons ettiğimiz, özellikle gıda enflasyonu açısından önem taşıyan politikalarımızı kısa sürede hayata geçirerek sonuçlarını almayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

KİMLER KATILDI?
SPK, BDDK, TOKİ, Emlak Konut, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Vakıf GYO, Halk GYO, Rönesans İnşaat, İş GYO, YDA İnşaat, Ağaoğlu İnşaat, İller Bankası, Ümraniye Belediyesi'nin yetkilileri toplantıda hazır bulundu.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181